Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15 bin liraya satılan evlerin değeri katlandı

15 bin liraya satılan evlerin değeri katlandı

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Vezirköprü Belediyesi, tarihi evleri 'bedavaya yakın' fiyattan satılmaktan kurtardı.

İlçede koruma altına alınan 98 tarihî bina 4 milyon lira bedelle restore edilince evlerin değeri ortalama 3-5 kat arttı. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede koruma altına alınan 132 adet Osmanlı evi bulunduğunu söyledi. Edis, "Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde restorasyon yaptık. Projeyi dört etap halinde başlatmıştık. 3 etaptan oluşan 98 evin restorasyonunu tamamladık, 34 ev kaldı. Bunun haricinde 59 Osmanlı evi daha koruma altına alındı. Bunların da projesini hazırlıyoruz" dedi. Vezirköprü'nün Safranbolu gibi olacağını ifade eden Edis, "Önceden evler 30 bin lira idi. Hatta sıkışanlar 15 bin liraya elden çıkarmaya kalktı. Şimdi fiyatları katlanıyor" dedi. İlçe sakinlerinden Tahsin Çağ ise "Birkaç sefer evimizi satmaya kalktık. 30 bin lira veren olmayınca 15 bin liraya düşmüş, yine satamamıştık. Şimdi 90 bin lira veriyorlar, satmıyorum. İlçede kimse evini satmıyor" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...