Muahrrem İnce'den sert sözler: Yenilgi rezalet hezimet

Muahrrem İnce'den sert sözler: Yenilgi rezalet hezimet

Politika Haberleri

Muharrem İnce: 'Adam yüzde 52 almış, 'neden 57 almadım?' diye tartışıyor. Sen 14 parti ile yüzde 38 almış, rezil olmuşsun'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmasının ardından CHP'de başlayan tartışmalar giderek büyüyor. Partinin ulusalcı milletvekillerinin ardından dün de Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine bayrak açtı. İhsanoğlu'nun aday gösterilmesini eleştiren ve sonuçları hezimet olarak nitelendiren İnce, "Partimin bu gidişatına sessiz kalmayacağım" diyerek adaylık sinyali vermişti. İnce dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine açıkça meydan okudu. nbsp;
Çatı adayı yerine birinci turda bir çatı aday göstermenin daha doğru olacağı düşüncesini savunan İnce, "Matematik ters davranışlar, daha birinci turda çatı adayla gitmek, katılımın düşeceğini ön görememek, siyaseten cahilliktir" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun aday belirlerken "risk aldığını" söylediğini hatırlatan İnce, "Bu risk nedir? Bu risk karşılığında ne olacaktır? Şimdi ben söylüyorum; bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm olmak, çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır" diye konuştu.
İnce olağanüstü kurultay için imza konusunda "Eğer yarıdan bir fazla imza toplanırsa zaten genel başkanlık düşmüş demektir. Ben ağabeyimin, Sayın Genel Başkanımın bu duruma düşmesini istemem. O zaman hemen istifa etmeniz gerekir" diye konuştu. İnce genel başkanlığa aday olup olmadığının sorulması üzerine ise "Aday olunmaz aday gösterilir. Her zaman taşın altına elimi sokarım" diyerek adaylık kapısını açtı. İnce başka bir soru üzerine ise Grup Başkanvekilliğinden istifa edebileceği sinyalini de verdi. Makam, mevki peşinde olmadığını söyleyen İnce, "Kimsenin beni uyarmasına gerek yok. Ben ne zaman neyin olacağını bilirim" diye konuştu.

BU?KAFA?İKTİDAR?OLMAZ

İnce CHP'deki tartışmaların AK Parti'de yaşanabilecek karışıklıkları perdelediği iddialarına ilişkin olarak ise "Adam yüzde 52 almış, 'neden 55 almadım?' diye tartışıyor. Sen 14 parti ile yüzde 38 almış, rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın 'bunu tartışırsak, AKP'nin üstünü kapatırız' diyorsun. Böyle bir kafa olabilir mi? İşte sebep bu. İktidar olamamanın sebebi bu. Bu kafa iktidar olamaz. Her seçimde yenmiş seni, yenmiş de yenmiş, meydan okuyor. Sen yenilgiyi tartışmak yerine 'gel bunu tartışalım' diyene, 'AKP'nin içindeki tartışmayı gölgelersin'. Yok ya derler adama" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA MEYDAN OKUDU

Ulusalcı vekillerin ardından dün de Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na bayrak açarak kurultay çağrısı yaptı. Genel Başkan adaylığı için de "görevden kaçmam" mesajı veren İnce, Köşk seçimlerinde alınan sonucu 'hezimet' olarak değerlendirdi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kurultay kararı sonrası ise "Ben de Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı kısa sürede vereceğim" dedi.

TBMM BÜROSU ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...