Kulelere takıldık

Kulelere takıldık

SPOR Haberleri

İspanya karşısında galibiyete çok yaklaşan 12 Dev Adam'a Pau ve Marc Gasol kardeşler engel oldu

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan İspanya ile şampiyona öncesi hazırlık maçları oynayan 12 Dev Adam, İspanya'daki 22 sayılık farkın (77-55) acısını İstanbul'da nbsp;çıkarmaya çok yaklaştı. Ancak son çeyrekte sahneye çıkan Pau ve Marc Gasol kardeşler, ay-yıldızlıların bu hevesini kursağında bıraktı: 70-63. Kadrosunda 6 NBA'li, 4 Real Madrid'li 2 de Barcelona'lı bulunan İspanya karşısında maça kötü başlayan milliler, 8 sayı geriye düştü: 10-2. Barış Hersek'in kritik üçlüğü ile çabuk toparlanan ay-yıldızlılar, Ömer Aşık'la farkı bire çekti: 14-13. İspanya'nın ikiz kuleleri Gasol kardeşlerin oyunda olduğu sürede fark yeniden açılırken, periyot Sinan'ın son saniye üçlüğü ile 23-17 sona erdi. nbsp;İkinci çeyrekte daha uzun bir beşle sahada yer almamıza rağmen soyunma odasına 8 sayı (39-31) geride girdik. Dünya Kupası'na götüreceği en iyi 12 oyuncuyu bulmaya çalışan Ergin Ataman, ikinci yarıda Emir'in yerine Sinan Güler'i tercih ederken, takımlar üst üste hücumlardan boş döndü. nbsp;Ömer-Barış Hersek ikili oyunundan 4 sayı bulan milliler, Sinan'ın smacıyla farkı 4 sayıya indirdi: 41-37. Barış'ın müthiş oyunuyla daha da hareketlenen 12 Dev Adam'a bu defa da Navarro cevap vermeye başladı: 46-40. nbsp;

Fark azalınca umutlandık ama...
Pau Gasol, Ömer Aşık'a yaptığı bloğa faul çalınmasına çok şaşırırken, Ömer'in yorgunluğu faul atışlarına da yansıdı. Kerem Gönlüm ve Oğuz Savaş son çeyreğe girilirken farkı 7 sayıya indirdi: 55-48. Bu periyotun başında yaptığımız top kayıpları bize sayı olarak dönerken, fark 13 sayıya yükseldi: 61-48. Ancak pes etmeyen ay-yıldızlılar bitime 3 dakika kala Cedi Osman'ın üçlüğü ile farkı önce 6 sayıya, ardından Ender'le 3 sayıya indirerek maça ortak oldu: 64-61. Seyirciyi de arkasına alan milliler, Gasol kardeşlerin oyunda olduğu bu dakikada fark 1 sayıya indirdi: 64-63. Marc Gasol faullerden 2'de 2 attı, Pau Gasol farkı 5 sayıya çıkardı: 68-63. Bitime 47 saniye kala Ömer Aşık'la kritik bir hücumu değerlendiremeyen milli takımımız, salondan 70-63 mağlup ayrıldı.

SALLADIK AMA YIKAMADIK
Türkiye-İspanya maçının en skorer ismi 16 sayı, 13 ribauntla oynayan Marc Gasol olurken, Pau Gasol 13 sayı 7 ribauntla kardeşine destek verdi.

Seyirci ilgi göstermedi
Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında İspanya ile Abdi İpekçi'de karşı karşıya gelen 12 Dev Adam'ı G.Saray Antrenörü Prandelli de takip etti. Basketbolseverler maça fazla ilgi göstermezken, az sayıdaki seyirciyi Turkcell'in bandosu havaya sokmaya çalıştı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...