Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1962'ye yükseldi

/ Kaynak: AA
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1962'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1962'ye, yaralananların sayısının 10 bin 196'ya yükseldi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin birkaç saat önce İsrail saldırılarında yıkılan binaların enkazında bir cesede daha ulaşması ve daha önceki saldırılarda yaralanan bazı kişilerin de hayatlarını kaybetmesi sonucu, saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının bin 962'ye yükseldiğini belirtti.


Hayatını kaybeden Filistinlilerden 470'inin çocuk, 343'ünün kadın, 88'inin yaşlı ve 1'inin de İtalyan gazeteci olduğunu ifade eden Kudra, yaralılardan 3 bin 84'ünün çocuk, bin 970'inin kadın ve 368'inin ise yaşlı olduğunu kaydetti.


Gözaltındaki 8 Filistinli serbest


Filistin Esirler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısı esnasında, sınır bölgelerinde gözaltına aldığı Filistinlilerden 8'ini serbest bıraktı.


Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında 26 Filistinliyi tutukladığını, Bakanlığın bu durumu büyük bir itinayla takip ettiğini ve tutukluların kimliklerine ulaşmak için yoğun çaba sarfettiğini belirtmişti.


Mısır'ın arabuluculuğunda Filistin ve İsrail tarafları önceki gün gece yarısı biten 72 saatlik ateşkesi 5 gün daha uzatma kararı almıştı.


İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.


Gazze'deki saldırılarda ölenlerin yanı sıra bu dönemde İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilerin Kudüs ve Batı Şeria'daki gösterilerine müdahalesi ve bu bölgelerde Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda, 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...