New York'ta "Rabia" yürüyüşü

/ Kaynak: AA
New York'ta "Rabia" yürüyüşü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler, olayın yıl dönümünde ABD'nin New York kentinde anıldı.

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler, olayın yıl dönümünde ABD'nin New York kentinde anıldı. nbsp; nbsp;


New York'taki Mısır'ın BM Daimi Temsilciliği'nin karşısında toplanan bir grup, ''Özgür Mısır'' sloganları atarak Times Meydanı'na yürüdü.


Times Meydanı'nda toplanan kalabalık, ''Biz Filistiniz, özgür Filistin'' sloganlarıyla da Filistin halkına destek verdi. Meydandaki konuşmacılar, Mısır'daki gelişmelerin yanı sıra İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da dikkati çekti.


Uluslararası Eylem Merkezi Yöneticisi Sara Flounders ve İslami Kardeşlik Camisi İmamı nbsp;Al-Hajj Talib Abdur-Rashid de meydanda bulunanlara hitap ettiler. Abdurahim, New York'ta insanların birçok meydanda toplandığını, hepsinin özgürlüğü savunduğunu ve saldırganlığa karşı çıktığını belirtti. nbsp;


Yürüyüşe katılanlardan İmam Muhammed Katanani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mısır'daki halkımızla olmak için buradayız, Muhammed Mursi'yi desteklemek için buradayız. Burada biz bir ulusuz demek diyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da özgür yaşama hakkımız var'' diye konuştu.


İmam Katanani, ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığı çağrıda ise ''Demokrasiyi ve adaleti destekle, halktan yana ol, diktatörlükten değil'' ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...