Kılıçdaroğlu'ndan kurultay cevabı

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay cevabı

Politika Haberleri  / İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayla ilgili tarihin pazar günü netleşeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Irak'ta IŞİD'ten kaçıp Sincar dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil'i tedavisi gördüğü hastanede ziyaret etti. nbsp;
MUHARREM İNCE'NİN OLASI ADAYLIĞI
Muharrem İnce'nin istifa edip, aday olacağı iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın arkadaşlar gayet doğaldır. Birisi genel başkanlığa aday olabilir, hukuk içinde bunu olağan karşılamamız gerekir" dedi.
Kurultay için imza toplanacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunu olağan kabul etmek lazım. Bizi AK Parti veya diğer partilerden ayıran temel fark budur. Biz demokrasiye inanıyoruz, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Genel başkan adayları çıkabilir. Demokratik yollarla yarışacağız. Bunun benzerini pek çok demokratik ülkede görebilirsiniz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bizim bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. AK Parti'de olmadı bizde oldu diye sanki bir kriz var. Bir kriz yok. Demokratik yollarla bir yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, kim galip gelirse yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerden daha başarılı bir performans çıkarmak" dedi. nbsp;Kurultay sonrası parti yönetiminin nasıl şekilleneceği sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Biz yeniliğe açık olan bir partiyiz. çok sayıda yeni milletvekilimiz, yeni gençler, kadınlar CHP'ye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceğiz" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...