Gazzeli yaralılarla ilgili açıklama

/ Kaynak: İHA
Gazzeli yaralılarla ilgili açıklama

DÜNYA Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanlığı, Gazze'den getirilen yaralıların sağlık durumları ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralıların Türkiye'ye getirilmesi ve tedavi altına alınabilmesi için 10 Ağustos 2014 tarihinde kriz masası oluşturulduğu belirtildi. Yaralıların tahliyesi için Tel Aviv'den Ankara, İzmir, Afyon, Adana ve Trabzon'da uçuş hazırlıklarının yapıldığı ve Gazze'de operasyon yönetiminde teknik değerlendirme amacıyla 5 kişilik bir ekip oluşturularak 11 Ağustos 2014 tarihinde İsrail Ben Gurion Havalimanı'na ambulans uçakla gönderildiği kaydedilen açıklamada, "Söz konusu ekip bütün yaralı nakilleriyle ilgili süreç tamamlanıncaya kadar bölgede kalarak değerlendirme çalışmalarına devam edecektir. 11 Ağustos 2014 tarihinde Bakanlığımıza ait 4 sedyeli ambulans uçağımız ile 4 yaralı Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. 12 Ağustos 2014 tarihinde, 3 yaralı TİKA aracılığı ile Mısır Kahire üzerinden tarifeli uçakla İstanbul Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alınmıştır. Son olarak, 13 Ağustos 2014 tarihinde ambulans ekipmanıyla donatılan C130 tipi askeri uçak ile 5'i çocuk, 18 yaralı ülkemize getirildi. Bunlardan 17'si Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesi, 1'i ise Atatürk Hastanesine nakledilmiştir. Esenboğa Havalimanı'nda kimliklendirme ve pasaport işlemleri için bir çadır kurulmuştur.
Bu arada yaralılarla birlikte getirilen 15 refakatçi için resmi bir misafirhanede konaklama imkanı sağlanmıştır. Refakatçilerin Esenboğa Havaalanı'ndan misafirhaneye naklinde Büyükşehir Belediyesi'nce araç tahsis edilmiş, ayrıca misafirhane ve hastane arasında hasta ziyareti için düzenli servis planlaması yapılmıştır. Sağlıklı iletişim kurabilmesi için hastanede, misafirhanede ve SAKOM 'da her an iletişime hazır toplam 12 tercüman görevlendirilmiştir. Misafirhanede kaldıkları süre boyunca sabah kahvaltısı, kıyafet, temizlik malzemesi ihtiyaçları misafirhane tarafından, öğle-akşam yemeği ve şehir içi ücretsiz ulaşım ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Refakatçilere Türkçe-Arapça olarak iletişim bilgi kartı, Ankara il haritası, şehir içi ulaşım için ücretsiz biniş kartı ve kumanya verilmiştir" denildi.
12 Ağustos tarihinde İstanbul'a getirilen 3 yaralı hastadan biri olan 24 yaşındaki hastanın tedavisi tamamlanırken, boyun travması teşhisi ile getirilen 22 yaşındaki yaralı ile çene yaralanması teşhisiyle getirilen 42 yaşındaki yaralının tedavilerinin Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde devam etmekte olduğu ifade edildi.
Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde tedavi gören Gazzeli hastalarda; kırık, doku kaybı, yanık ve travmaya bağlı yaralanmaların tespit edildiği ve bu hastanelerdeki 17 yaralının tedavisinin devam etmekte olduğu belirtildi. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...