Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus tankları Ukrayna'da

/ Kaynak: AA
Rus tankları Ukrayna'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Rusya'ya ait askeri araçların, Ukrayna topraklarına girdiği bildirildi.

Rusya'ya ait askeri araçların, geçici olarak kapalı olan İzvarino sınır kapısından Ukrayna topraklarına girdiği bildirildi.


Ukrayna Terörle Mücadele Merkezin'den yapılan açıklamada, "Rusya'ya ait tank ve askeri araçların, Donetsk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sınır kapısı İzvarino'dan ülke topraklarına girdiğini" duyuruldu. Açıklamada tankların, Luhansk bölgesi yönüne doğru gittiği bilgisi verildi.


"Konvoyun çok sayıda araçtan oluşmadığı fakat gözcülerin tam sayıyı tespit edemedikleri" belirtilen açıklamada, "Zırhlı araçlarından oluşan bir konvoyun, kapalı olan İzvarino sınır kapısından geçtiği ve Ukrayna topraklarına girdiği, zırhlı araçların Rusya plakaları ve işaretleri taşıdıklarını tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, Rusya'nın, Ukrayna ordusunun terörle mücadele operasyonu yaptığı bölgeye gönderdiği insani yardımları taşıyan tırların, Ukrayna sınır görevlileri ve Kızılhaç yetkililerince aranmaya başlandığı da belirtildi.


Terörle Mücadele Basın Merkezi açıklamasında, Ukrayna sınır muhafızlığına bağlı 41 görevli ve 18 gümrük görevlisi olmak üzere 59 kişinin kontrollere başladığı kaydedildi.


Rus yardım konvoyunun, kontroller yapıldıktan sonra Luhansk yönüne gitmesinin beklendiği ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...