Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adli yıl açılışı yeni polemik konusu, Cumhurbaşkanı gidecek mi?

Adli yıl açılışı yeni polemik konusu, Cumhurbaşkanı gidecek mi?

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "Feyzioğlu konuşursa gitmem" dedi. Yargıtay Başkanı, "Biz önceden davetiye gönderdik. Kararı Başkanlar Kurulu verecek" cevabını verdi.

Ankara'da yeni başbakanın kim olacağı kadar 1 Eylül'deki adli yıl açılış töreni de tartışılıyor. Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile tartışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adli yıl açılış törenine katılıp katılmayacağı sorusuna, "Toplantıya katılacak kişiler önemli. Bir daha Danıştay'taki gibi bir olay istemiyorum. Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa katılmam" cevabını vermişti. Bu sözlere hem Yargıtay hem Feyzioğlu'dan cevap geldi. Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Başkanlar Kuruluna konuyu götürüp sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Barolar Birliği Başkanı'na son gelişmeden önce davetiyeyi gönderdik ve süreye ilişkin (30 dakika) alınan kararı da bildirdik. İstenmeyen, zorunlu sebeplerle getirilen bu kısıtlamaya uyacağını ümit ediyoruz. Konuşmanın içeriğine herhangi bir şekilde müdahale etmemiz söz konusu değildir. Maddi ve manevi sorumluluk, sayın Feyzioğlu'na aittir. 1943 yılından beri Barolar Birliği Başkanı konuşma yapıyor. Ancak sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadan sonra yeni bir durum oldu. Gelinen bu nokta itibarıyla yeni bir değerlendirme yapma ihtiyacı hissedildi" dedi. Metin Feyzioğlu ise, şunları söyledi: "Avukatlar, yargının yurttaş adına görev yapan kurucu unsurudur. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın katılmama kararı, 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağına dair sözleriyle uyumlu değildir." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...