Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bedelli 28 yaş 20 bin TL

Bedelli 28 yaş 20 bin TL

GÜNDEM Haberleri

Bedelli askerlik konusunda hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında çift taraflı çalışma yürütüleceği öğrenildi.

Buna göre önce TSK, mevcut kadrosunun ne kadar erbaş ve er boşluğunu kaldıracağını hükümete bildirecek. Hükümet de buna uygun olarak bedelli askerlikte kriter olacak yaş ve ücreti belirleyecek. Kulislerde, çıkarılacak bedelli yasasının '28 yaş-20 bin TL bedel' kriterlerini içereceği, bedelin daha aşağıya inmeyeceği ama yaş konusunda esneme olabileceği ileri sürülüyor. TSK'nın bedelli askerlik konusundaki tek kırmızı çizgisi ise görev boşluğu. Kışlalarda erbaş ve erlerin yaptıkları görevlerde boşluk olmaması için TSK, yaşın ve ücretin düşük olmamasını istiyor. TSK, bölge ülkelerindeki krizlerden dolayı da personel yapısında zafiyete yol açacak bir bedelli askerliğin gündeme gelmesine sıcak bakmıyor.
HÜRRİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...