Mamaya anne sütü gibi demek yasak!

Mamaya anne sütü gibi demek yasak!

YAŞAM Haberleri

Bebek gıdalarında; GDO ve ürünleri, katkı maddeleri bulunamayacak. Etiketlere "insana özdeş", "anne sütü gibi" kelimeler kullanılamayacak.

Dün yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri Tebliği ile sağlıklı bebeklerin tüketimine yönelik bebek formüllerinin, tekniğe uygun ve hijyenik şekilde üretmeyle ilgili şartlar belirlendi. Bundan böyle bebeklerin beslenmesinde kullanılacak ürünlerde, genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) ve ürünleri kullanılamayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği tebliğe göre, ürün etiketinde "insana özdeş", "anne sütü gibi", "adapte" veya benzeri kelimeler kullanılamayacak. "Uyarı" veya eşdeğer bir başlık altında; anne sütüyle beslemenin üstün olduğu, bebek formülünün sadece anne sütü ile beslemenin mümkün olmadığı durumlarda ve yetkili sağlık çalışanının önerisi üzerine kullanılması gereken bir ürün olduğu, etikette ayrıca belirtilecek. Ambalaj veya etiket üzerinde bebek resimleri, her türlü fotoğraf, çizgi ve resim dahil bebek formüllerinin kullanımını özendiren bir yazı ya da resim bulunamayacak. Bu kısıtlamalar ürünün şekli ve görünüşü için de geçerli olacak. Ürünlerin piyasaya arzında; tanıtım, örnek dağıtma ya da satış anında bebek formüllerinin satışını teşvik edici direkt olarak tüketiciye yönelik ikna edici özel görseller, indirim kuponları, ödüller, özel satışlar, zararına ve bağlı satışlar gibi herhangi diğer promosyonlar yapılamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...