Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüzde 66 faiz ödüyorduk şimdi 1 puanı hesaplıyoruz

Yüzde 66 faiz ödüyorduk şimdi 1 puanı hesaplıyoruz

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Babacan, veda resepsiyonunda, "2002'de Hazinemiz borçlanırken yüzde 66 faiz ödüyordu. Şimdi 1-2 puana tahammül edemiyoruz" dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörlüğü görevine atanan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından veda resepsiyonu düzenlendi. Duygusal anlara sahne olan resepsiyonda konuşan Babacan, icra direktörlüğü görevinin, Türkiye'nin yeni kazandığı bir pozisyon olduğunu belirterek, "10 ülkeyi temsilen icra direktörlüğü koltuğu artık Türkiye'ye geçti. Bu 3 tur hisse artışından sonra meydana geldi. Türkiye büyüdükçe dünyadaki ağırlığı arttıkça IMF'deki hissemiz arttı, gücümüz, sesimiz, etkimiz yükselmiş oldu. İşte bu kıymetli pozisyona sayın Çanakcı atandı. Washington'da görevine başlayacak" dedi. Çanakcı'nın Haziran 2003'te görevine başladığını, bu dönemin çok başarılı geçtiğini, ihlas, dürüstlük ve çok çalışmayla başarının geldiğini anlatan Babacan, "Türkiye bu dönemde dillere destan başarılar elde etti. 2002'de bu binada Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı olarak göreve başladığımda Hazinemiz borçlanmasına yüzde 66 faiz ödüyordu. Şimdi ise 1-2 puanlık oynamalara tahammülümüz yok. Bu normalleşmedir" dedi.
İbrahim Çanakcı da 11 yılı aşkın süredir devam ettiği Hazine Müsteşarlığı görevini 1 Eylül 2014 itibarıyla tamamlayıp, IMF İcra Direktörlüğü görevine başlayacağını söyledi. nbsp;Çanakçı, görev süresindeki desteklerinden dolayı devlet kademesine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...