Rusya, Ukrayna'ya girdi

Rusya, Ukrayna'ya girdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya'ya ait askeri araçların, geçici olarak kapalı olan İzvarino sınır kapısından Ukrayna topraklarına girdiği bildirildi.

Ukrayna Terörle Mücadele Merkezin'den yapılan açıklamada, "Rusya'ya ait tank ve askeri araçların, Donetsk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sınır kapısı İzvarino'dan ülke topraklarına girdiğini" duyuruldu. Açıklamada tankların, Luhansk bölgesi yönüne doğru gittiği bilgisi verildi. "Konvoyun çok sayıda araçtan oluşmadığı fakat gözcülerin tam sayıyı tespit edemedikleri" belirtilen açıklamada, "Zırhlı araçların Rusya plakaları ve işaretleri taşıdıklarını tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Bölgede bulunan İngiliz "The Guardian" ve "The Telegraph" gazetelerinin muhabirleri, sabah ilk saatlerinde "23 askeri personel taşıyıcıdan oluşan Rus askeri konvoyu tarlalardan geçerek Ukrayna topraklarına girdi" açıklamasını yaptımştı. Muhabirler, konvoya başta akaryakıt olmak üzere ikmal araçlarının da eşlik ettiğini bildirmişti. Bu arada Rusya'nın, Ukrayna ordusunun terörle mücadele operasyonu yaptığı bölgeye gönderdiği insanî yardımları taşıyan tırlar sınıra ulaştı. Ukrayna sınır görevlileri ve Kızılhaç yetkililerinin yaptıkları aramanın ardından konvoyların Luhansk yönüne gitmesi bekleniyor. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...