Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkent Ankara'da iki mahallenin 'su' kavgası

/ Kaynak: AA
Başkent Ankara'da iki mahallenin 'su' kavgası

YAŞAM Haberleri  / AA

Başkent Ankara'nın ilçelerinden Güdül'e bağlı Yeşilöz ve Yelli Mahalleleri arasında, içme suyu gerginliği çıktı.

Başkent Ankara'da nbsp;daha önce köy olan Yelli ve Yeşilöz Mahallelerinde içme suyu nedeniyle gerginlik çıktı. Gerginliğin, iki mahallenin içme suyu şebekelerinin ASKİ'ye bağlanmasından sonra ortaya çıktığı bildirildi. Mahalle halkı, Yelli'de sabah akşam yirmişer dakika olmak üzere toplam 40 dakika içme suyu aktığını iddia etti.

Yelli Mahallesi muhtarı Murat Altuntaş, yaptığı açıklamada, daha önce köylerindeki ılıca mevkisi ve vatandaşlardan Osman Kocaoğlu'nun tapulu arazisi içinde bulunan suyun iki mahalle tarafından ortak kullanıldığını anlatarak, "Biz kimsenin suyunu kesmedik ve fazla su da istemedik. Suyu yüzde 50-50 olarak paylaşalım istedik. Bunun üzerine Yeşilöz Mahallesi halkı, 35 araçla 150 kişilik bir grup mahallemize baskına geldiler. Mahallemizde birkaç arkadaşımızı darp ettiler. Biz buna rağmen olaya karışmadık, karışsaydık olaylar çok büyüyecekti. Jandarma olayları yatıştırdı" diye konuştu.

Altuntaş, şu anda aynı noktadan kendi mahallelerine saniyede yarım litre su gelirken, Yeşilöz Mahallesi'ne saniyede 7-8 litre su gittiğini ileri sürerek, suyun eşit akıtılmasını istediklerini söyledi.

Mahallede susuzluk sıkıntısı yaşandığını anlatan Altuntaş, şunları kaydetti:
"Durumu ASKİ yetkililerine anlattık ve onlar su işini çözeceklerini bize bildirdiler. Mahallemizde sadece günde 40 dakika su akıyor. Köyümüzün yeterli suya kavuşmasını istiyoruz. Sadece suyun iki mahalleye eşit olarak verilmesinden yanayız"
Altuntaş, durumu Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım'a da anlattıklarını ve sorunun çözümü noktasında, belediye başkanın kendilerine söz verdiğini dile getirdi.

Yelli Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Zoroğlu ise durumu ASKİ yetkililerine de aktardıklarını belirterek, ASKİ'den bu sorunu kısa süre içinde çözüme kavuşturmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Mahallelerinin susuzluk çektiğini anlatan Zoroğlu, "Biz böyle mi Ankaralı olacağız ya da başkentli olacağız? Başka deyişle büyükşehirli olacağız? Yeşilöz Mahallesi'nin suyunu kesin demiyoruz. Sadece su, eşit saniye bölü litre bazında yüzde 50-50 olarak verilsin bunu istiyoruz" ifadesini kullandı.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...