Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya da ABD'yi dinlemiş!

/ Kaynak: DHA
Almanya da ABD'yi dinlemiş!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA Merkel ve üst düzey yöneticileri dinlerken Almanya Federal Haberalma Teşkilatı BND de Hillary Clinton'u dinlemiş.

Almanya ile ABD arasındaki casusluk skandalı yeni bir boyut kazandı. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere üst düzey politikacı ve yöneticileri dinlerken Almanya Federal Haberalma Teşkilatı BND'nin de boş durmadığı ortaya çıktı. Süddeutscher Zeitung, NDR ve WDR'nin haberine göre, Almanya Federal Haberalma Teşkilatı BND de, zamanın ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u dinledi. CIA'e casusuluk yaptığı belirlenen Alman istihbarat görevlisi Markus R.'nin iki yıl boyunca sızdırdığı 218 belgeye göre, Alman istihbaratı Hillary Clinton'u en az bir kez dinledi. Belgelere göre Almanya, bir NATO ülkesini dinlemesi yönünde Almanya Federal Haberalma Teşkilatı BND'ye talimat vermiş. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin casusluk krizi kapsamında elde ettikleri belgeleri Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier'e aktardığı ve "Sizin de boş durmadığınızı biliyoruz" mesajı verdiği belirtiliyor. Almanya, ABD'ye karşı sistematik bir dinlemeyi reddederken, Hillary Clinton'un yaptığı bir görüşmenin tesadüfen dinlemeye takıldığını, dinlemenin derhal silinmemesinin ise yanlış bir tutum olduğunu savunuyor. Bu arada Hillary Clinton vakasının tek olmadığı, geçmişte ABD ve başka NATO ülkesi yetkililerinin zaman zaman dinlendiği de haberde yer alan bilgiler arasında. Casus Markus R.'nin sızdırdığı bilgiler arasında Alman Hükümeti tarafından Federal Haberalma Teşkilatı BND'ye verilen dinleme görevlerine ilişkin 2009 yılına ait bir belgenin de bulunduğu belirtiliyor. Hangi NATO ülkesinin dinlenmesi için talimat verildiği ise şimdilik gizli tutuluyor.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...