Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş'ta şoke eden ihraç!

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ta şoke eden ihraç!

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş'ın divan kurulunda şok gelişme!. Aralarında Yıldırım Demirören, Rahmi Koç ve Serdar Bilgili'nin de olduğu 283 üye, divandan ihraç edildi.

Beşiktaş Kulübü'nde mazeretsiz olarak olarak 3 divan kurulu toplantısına katılmamaları nedeniyle 283 kişinin üyeliklerini yitirdiklerinin açıklanmasının ardından, bu isimler arasında önemli kişilerin de olduğu ortaya çıktı.

Siyah-beyazlı kulüpte uygulamaya sokulan yeni tüzüğün 39-f maddesi uyarınca, 3 divan kurulu toplantısında mazeretsiz olarak yer almayan ve divan üyeliği haklarını yitiren isimler arasında, kulüp eski başkanlarından Yıldırım Demirören ile Serdar Bilgili, camianın önde gelen isimlerinden Rahmi Koç, Erdoğan Demirören, Nevzat Demirören, İsmail Ünal, Metin Keçeli ve Prof. Dr. Turgay Atasü'nün de olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sonraki divan kurulu toplantısına mazeretsiz olarak katılmamaları halinde üyeliği düşecek 100-150 kişi daha olduğunu kaydetti.

"Bu maddeye karşı çıkmıştım"

Karadeniz, 283 kişinin divan üyeliğinin düşmesine neden olan ve çok sayıda üyenin de aynı şekilde bir sonraki toplantıya katılmamaları durumunda benzer bir uygulamayla karşılaşacak olmasına sebebiyet verecek maddeye, kendisinin karşı çıktığını hatırlattı.

Üyeliği düşen isimlerin hukuk yoluna başvurarak hak talebinde bulunabileceklerini vurgulayan Karadeniz, şunları söyledi:

"Bana göre çözüm, insanların mesuliyet duygusunu taşıyarak toplantılara iştirak etmeleri. Zorla üyelikleri alınmıyor ki tüzüğümüzün bu yeni maddesi uyarınca, 3 divan toplantısına mazeretsiz olarak katılmadıkları için üyelikleri düşüyor. Ya katıl ya da katılmıyorsan mazeret bildir. Burada üzerinde durulması gereken husus, bu maddeyi kim tüzüğe koydu. Ben o zaman bu maddenin tüzükte yer almasına karşı çıkmıştım. Konuya sebep olan 39-f maddesi, 14 bin üyesi bulunan kulübümüzün genel kurulunda 30-40 kişiyle kabul edildi. Şimdi mağdur olduklarını düşünen bu kişiler, o zaman denizde yüzüyorlardı ve genel kurula gelmediler. O zaman burada yerlerini alıp, bu maddeyi çıkartmamalıydılar."

Tüzük tadili yapılan genel kurulda mevcut maddeyi ekleyen kişilere kimsenin bir şey söylemediğini ancak kendisin muhatap alındığını kaydeden Karadeniz, "Şimdi başkan olarak bana, 'Niye böyle oldu?' diyorlar. Ben ne yapabilirim. Tüzük otomatik olarak üyeliklerini düşürüyor. İnsanlar empati yapmıyorlar. Benimle bir alakası olmadığını herkes bilir. O dönemde Atıf Keçeci bu maddenin tüzükte yer alması için çaba sarf etmişti. Kimse de ona bir şey demedi" ifadelerini kullandı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...