Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 34 ölü

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 34 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mebri bölgesinde silahlı çobanlarla Seleka örgütü üyesi olduğunu tahmin edilen kişiler arasında çıkan çatışmalarda 34 kişi öldü.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki Mebri bölgesinde silahlı çobanlarla Seleka örgütü üyesi olduğunu tahmin edilen kişiler arasında çıkan çatışmalarda 34 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mebri Belediye Başkanı Bienvenu Sarabada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşamba gününden bu yana bölgede yaşanan çatışmalarda en az 34 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Hayatını kaybedenlerin hangi taraftan olduğuna dair bilgi vermeyen Sarabada, öldürülenlerin bazılarının yakından ateş edilerek, bazılarının da asılarak ve işkence edilerek öldürüldüğünü kaydetti.

Konuya ilişkin Seleka örgütünden açıklama yapılmadı.

Söz konusu şiddet olayları 23 Temmuz'da ülkedeki krizin tarafları arasında Kongo'da imzalanan ateşkes antlaşması için bir darbe niteliğinde olacağı düşünülüyor.

Ülkenin geçici Cumhurbaşkanı Samba-Panza, 5 Ağustos'da Başbakan Andre Nzapayeke'nin istifası üzerine eski Cumhurbaşkanı ve Seleka lideri Michel Djotodia'nın kabinesinde görev yapmış danışmanı Müslüman Mahamat Kamoun'u hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Kamoun, 10 Ağustos'ta ülkenin yeni başbakanı olmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...