Oy rekortmeni ilçeler buluştu

Oy rekortmeni ilçeler buluştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'a en fazla oyu veren Adıyaman'ın Sincik ilçesi ile Rize'nin Güneysu ilçesi İstanbul'da buluştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmiş cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a en fazla oyu vererek, en yüksek oy oranına ulaşan adıyaman'ın Sincik ilçesi ile Rize'nin Güneysu ilçesi İstanbul'da buluştu.

GÜNEYSU VE SİNCİK BULUŞTU

Türkiye'de ilk kez vatandaşların oy kullanarak seçtiği cumhurbaşkanı seçiminde kırılması zor oy oranına ulaşan Adıyaman'ın Sincik ilçesi ile seçilmiş cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesi İstanbul'da buluştu.

Bağcılar'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı'nda düzenlenen kutlama programına, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Ridef Genel Başkanı Celal Erdoğan, Güneysu Derneği Başkanı Metin Terzi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CELAL ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Programı tertipleyen Ridef (Rize dernekleri federasyonu) genel başkanı Celal Erdoğan böyle bir tabloyu bir araya getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Katılımcılar da Erdoğan'a böyle bir organizasyonu tertip ettiği için teşekkürlerini sundular.

Programda Sincikliler çiğ köfte ikramında bulunurken, Güneysulular ise konuklara laz böreği ikram ettiler. Programda Türkiye kardeşliği vurgusu yapıldı.

KÜLÜNK: BU OYLARI SOMALİ'DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN VERDİNİZ

Programda bir konuşma yapan, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sincik ve Güneysu'yun bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bir tarafı yağmurlu bir tarafı da güneşe doğmayan iki ilçenin birleşmesinden çok mutluyum. Sincik ve Güneysu'yun bir araya gelmesindeki faziletlerden bahsederken ne kadar içimize sıkıştırıldığımızı bir kez daha gördüm. Zannetmeyin ki siz sadece Sincik ve Güneysu için ya da Türkiye için 96 ve 93'ü verdiniz. 96 ve 93'ü vererek Somali'deki çocukların umutlarını yükselttiniz. Siz, 96 ve 93'ü Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin altına iradesi olarak koyarak Sincik'in unutturulmuşunu hatırlatmak, Güneysu'yun da bir hemşehrisine, bir evladına oy vermiş olmadınız" diye konuştu.

GÖKSU: BU İKİ İLÇE BİR ŞEHRİN İKİ MÜHENDİSİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Sincik ve Güneysu'yun aynı duyguları paylaştığını kaydederek, "Güneysu coğrafyamız Karadeniz'inde, Sincik ise güneydoğuda. Her ne kadar bir birlerine uzak olsalar da aynı duyguları paylaşma konusunda bir şehrin iki mühendisi gibidir. Çünkü aynı duyguları paylaşıyorlar. Aynı şey ile heyecanlanıp aynı şey ile mutlu oluyorlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...