Roman açılımı sona doğru

Roman açılımı sona doğru

YAŞAM Haberleri

Çözüm sürecine odaklanan hükümet, "Roman Açılımı"nı da unutmadı. Hal-kın nabzını tutan bakanlık, önümüzdeki dönem Roman Çalıştayı düzenleyecek.

Çözüm sürecinde yol haritasını Eylül ayında tamamlamayı planlayan Hükümet, 'Roman Açılımı'nı da unutmadı. Roman açılımında koordinasyonu yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, önümüzdeki dönemde kapsamlı bir Roman Çalıştayı düzenleyecek. Roman vatandaşların günlük hayatta, iş hayatında ve eğitim hayatında yaşadıkları zorlukların neler olduğu, nasıl çözüm üretileceği konusunda ilgili bakanların ve başkanlıkların görüş ve önerileri alınarak Romanlara yönelik sosyal politika hedefleri oluşturulacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2014 Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda çalıştaydan söz edilirken ne zaman düzenleneceği konusunda ise tam tarih verilmedi. Edinilen bilgiye göre çalıştayda Bakanlıkça hazırlanan Roman vatandaşlara yönelik olan ve Roman sivil toplum kuruluşlarının görüşüne sunulan "Sosyal Politika Ülke Strateji Belgesi ve Eylem Planı"na son şekli verilecek. Planda, öncelikle dezavantajlı gruplar arasında yer alan roman vatandaşların kamu hizmetlerine erişimde kolaylıklar sağlanması hedefleniyor. nbsp;
Damla Peker / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...