Frikik kralı Fener! Olimpiakos'u mağlup etti

Frikik kralı Fener! Olimpiakos'u mağlup etti

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler skoru duran topların belirlediği hazırlık kaşılaşmasında Yunan devi Olimpiakos'u iki golle mağlup etmeyi başardI.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Yunanistan temsilcisi Olimpiakos ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmadan sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Ersun Yanal'ın istifasının ardından yeni teknik direktör İsmail Kartal'ın ilk kez takımın başında yer aldığı maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti Caner Erkin ve Emre Belözoğlu'nun attığı frikik golleri getirdi. Yunan ekibinin tek sayısını da Holebas nbsp;frikik golünden kaydetti. Böylelikle kaşılaşmanın 3 golü de duran toplardan gelmiş oldu. Sarı-lacivertliler mücadeleye Volkan, Caner, Alves, Bekir, Mehmet Topuz, Emre, Mehmet Topal, Meireles, Sow, Kuyt ve Emenike'den oluşan 11'le başladı. Karşılaşmanın başından itibaren oyunu rakip sahaya yıkan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertlilerin baskısı çabuk sonuç verdi ve Caner Erkin muhteşem bir frikik golüyle takımını öne geçirdi. Milli yıldızın golden sonra İsmail Kartal'a sarılması da dikkat çekti. Mücadelenin ilk yarısında rakibine göre daha fazla pas yapan Fenerbahçeli oyuncular tribünlerden alkış aldı. İlk devrenin son 15 dakikasında sarı-lacivertli oyuncular tam 6 gol pozisyonunu değerlendiremese de Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde girdi. Sarı-lacivertliler ikinci yarıda da top hakimiyetini rakibine bırakmadı. Ersun Yanal'ın sisteminin aksine sarı-lacivertli takımda sağ ve sol beklerin hücuma fazla çıkmamaları çekti. Böylelikle maç boyunca rakibine net gol fırsatı vermeyen sarı-lacivertli ekibin tempoyu istediği zaman yükseltmesi de İsmail Kartal'ın göreve başlamasıyla birlikte 'Yeni Fenerbahçe'nin yenilikleri olarak gözüktü. Olimpiakos karşılaşmasında sahanın en iyilerinden biri olan Emre Belözoğlu'nun frikik golüyle farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe'de dün gece göze çarpan tek olumsuz nokta ise Alves ile Bekir'in stoperdeki uyumsuzluğu oldu. Mücadelenin 2-0 sona ermesi beklenirken uzatma dakikalardında Jose Holebas da modaya uydu ve frikik golüyle maçın skorunu belirledi: 2-1. MURAD TAMER


İSMAİL KARTAL: OYUN SİSTEMİ DEĞİŞMEYECEK
F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, Olimpiakos maçının ardından yaptığı açıklamada takımın sitemini değiştirmeyeceğini söyledi. F.Bahçe'nin 10 senedir aynı sistemle oynadığını belirten Kartal, "Sadece bir kaç taş oynar. Onun dışında sistem ve taktiksel anlamda fazla bir değişiklik olmayacak" dedi. Yıllardır futbolun içinde olduğunu ve bugünlere gelmek için çok çalıştığını ifade eden Kartal, "Sonunda Allah bana nasip etti ve hayalime kavuştum. Bundan sonraki amacım F.Bahçe ve Türk futboluna başarıyla hizmet etmek" dedi. Son oynadıkları hazırlık maçlarında galip gelemediklerini hatırlatan genç teknik adam, "G.Saray maçı öncesi takımın özgüvene ihtiyacı var. Bu yüzden kazanmamız gerekiyordu. Salı günü oynanacak maçta Roma'yı da yenerek G.Saray karşısına daha moralli çıkmak istiyoruz" diye konuştu.



FUTBOLCULARA TEPKİ
Fenerbahçe'de bir grup taraftar Olimpiakos maçı öncesi futbolculara tepki gösterdi. Ersun Yanal'ın istifası sebebebiyle futbolcuları suçlayan taraftarlar, ısınmaya çıkan sarı-lacivertli oyunculara tepki gösterirken "Bu forma kutsaldır, nbsp;nasip olmaz herkese" ve "Aşkımız armaya, sizlere değil" diye tezahurat yaptı.


Seba unutulmadı
Vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından, sarı-lacivertli taraftarlar, "Seba ölmedi, kalbimizde yaşıyor" diye bağırdı.
Baroni tribünde
Fenerbahçe'de yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Christian Baroni Olympiakos maçında kadroda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Diego Ribas, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Kadlec de maçı tribünden takip etti.
Tribünler boş kaldı
Fenerbahçeli taraftarlar, Olimpiakos ile oynanan hazırlık maçına fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar göze çarparken nbsp;taraftarlar yeni teknik direktör İsmail Kartal'a maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...