Devlere Porto Riko morali: 77-66

Devlere Porto Riko morali: 77-66

SPOR Haberleri

Türkiye, Belgrad Acıbadem Turnuvası'nda Carlos Arroyo'lu Orta Amerika temsilcisini yenerek galibiyet hasretine son verdi

2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası hazırlıklarına Sırbistan'da katıldığı Acıbadem Belgrad Kupası 2014 ile devam eden Türkiye A Milli Erkek Takımı, turnuvanın ilk maçında Porto Riko ile karşılaştı. A Milliler, belinde hafif sakatlığı olan Kerem Tunçeri'nin oynamadığı ve baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 77-66 kazandı. Çekişmeli geçen maçın ilk çeyreğini ay-yıldızlılar 20-18 önde bitirdi. İkinci periyotta Cenk Akyol 8 sayılık katkıda bulunurken, milliler farkı açtı ve soyunma odasına 45-38 önde girdi. Skor üstünlüğünü ikinci yarının başında da koruyan Türkiye, Cedi Osman'ın hızlı hücumlarla öne çektiği çeyreği de 61-52 üstün tamamladı. Türkiye'nin son çeyrekteki ilk 5 sayısı, skorer oyununu sürdüren Cenk'ten geldi. Porto Riko cephesinde Balkman ve Barea'nın sayıları çeyreğin ilk beş dakikasında farkı 10 sayının altında tuttu (69-61). Yaklaşık üç dakika boyunca iki takım da sayı bulamazken, Ömer'in serbest atışı skor üretimindeki sessizliği bozdu. Son dakikaya 11 sayılık üstünlükle giren Türkiye, karşılaşmayı da 77-66 kazanmayı başardı. Cenk Akyol 17, Ömer Aşık ise 15 sayıyla yıldızlaşırken, Porto Riko'da Carlos Arroyo 3, Jose Barea ise 17 sayı attı. A Milli Erkek Takımımız bugün 21:30'da final maçına çıkacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...