Çok tuzlu felç ediyor

Çok tuzlu felç ediyor

SAĞLIK Haberleri

Aşırı tuz tüketimi, yüksek tansiyon hastalarında felce sebep olduğu gibi; göz, böbrek, beyin ve kalpte organ hasarı ile akciğer ödemine de sebep oluyor.

Aşırı tuz tüketimi, yüksek tansiyon hastalarında felce sebep olduğu gibi; göz, böbrek, beyin ve kalpte organ hasarı ile kalp yetmezliğine ve akciğer ödemine de sebep oluyor. Ani tansiyonun yükselmesinin en önemli sebebinin aşırı tuz tüketimi olduğunu belirten Türk Böbrek Vakfı, Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Bilal Görçin, fazla tuz alımına bağlı olarak vücutta biriken suyun kan basıncını arttırarak beyin kanamasına davetiye çıkaracağını dile getirdi. Tuzlu peynir ve zeytinin suya konularak tuzsuz hale getirilemeyeceğini söyleyen Dr. Görçin, "Tuzlu kuruyemiş, tuzlu salamura turşu özellikle yüksek tansiyonlu böbrek yetmezliği veya herhangi bir kalp hastalığı olan kişiler tarafından asla tüketilmemelidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...