Gazze'de ölümler devam ediyor

Gazze'de ölümler devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Bazı yaralıların ölmesiyle İsrail saldırılarında ölü sayısının 1980'e yükseldiği açıklandı.

Geçici ateşkesin devam ettiği Gazze'de silahlar sussa da her geçen gün ölü sayısı artmaya devam ediyor. İsrail saldırılarında yaralanan hastaların ölmesiyle 7 Temmuz'da başlayan saldırılarda şimdiye kadar ölen Filistinlilerin sayısı 1980'e yükseldi. 10 binin üzerinde de yaralı var. Hayatını kaybeden Filistinlilerden 470'inin çocuk, 343'ünün kadın, 88'inin yaşlı olduğu ifade edildi. Gazze'ye gelerek yaralılara yardım eli uzatan Yeryüzü Doktorları Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık da yaralanan 10 bin civarındaki Gazzeliden bine yakınının özürlü kalacağına dikkat çekerek, "Bundan sonraki süreçte öncelikli hedefimiz Gazze'deki yaralıların değerlendirilmesinin yapılması, acil olan vakaların mümkün olan en kısa süre içerisinde Türkiye'deki hastanelere taşınmasını sağlamak'' dedi.
ACİL İLAÇ YARDIMI ÇAĞRISI
Bu arada Filistin Halkı Dostları Derneği, Gazze'deki yaralılar için acil ilaç yardımı çağrısında bulundu. Kütahya'da yaşayan ve 21 yıldır Türkiye'de eczacılık yapan Filistin Halkı Dostları Derneği Başkanı Muhammed Ziya Afifi, "Aldığım bilgilere göre, oradaki insanlar, açlık ve susuzlukla mücadele vermeye başlamış. Akrabalarım, özellikle ilaç sıkıntısının had safhada olduğunu belirtiyor. İlaç bulunamadığından dolayı birçok kişi tedavi edilemiyor. Kronik hastalar bile ilaçlarını bulamıyorlar" diye konuştu. Afifi, Türkiye'de Gazze için ilaç kampanyası başlattıklarını bildirdi, hayırseverlerin bu kampanyaya destek vermesini istedi.
36 MİLLETVEKİLİ, 3 BAKAN TUTUKLU
Diğer taraftan, 36 Filistinli milletvekili ve 3 bakanın İsrail hapishanelerinde olduğu açıklandı. Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, Hamas'ın Değişim ve Reform Bloku'ndan 34 milletvekili, Fetih hareketinden Mervan el-Barguti ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Sedat'ın İsrail hapishanelerinde tutuklu olduğunu bildirdi. Eski Esirler Bakanı Vasfi Kabha, eski Devlet Bakanı Halid Ebu Arafe ve Yerel Yönetim Bakanı İsa Caberi de tutuklu olan bakanlar.

YERYÜZÜ DOKTORLARINDAN YARALILARA YARDIM ELİ
Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda Gazze'ye gelen Yeryüzü Doktorları heyeti Gazze'deki hastanelerde yaralılarla yakından ilgilendi. Doktorlar Şucaiye'deki katliam bölgesini de ziyaret etti. Filistinli kadınlar ise yıkılan evlerinin enkazından ayrılmıyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...