Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güvenli sanal hayat 10 tedbirle mümkün

Güvenli sanal hayat 10 tedbirle mümkün

Ekonomi Haberleri

Sanal dünyada sisem üzerindeki boşluklar kullanıcıları tehdit ederken alınacak 10 basit önlem bu tehlikeleri asgariye indiriyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hidayet Takcı, tehlikelere karşı alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı:
¥ Risk planı yapın: Değerli varlıklarınızın neler olduğunu belirleyin ve önceliğinizi en değerli olana verin. nbsp;
¥ Şifre politikanız olsun: Şifreleriniz kısa ve basit olmamalıdır. nbsp;
¥ Dosya şifrelemeyi öğrenin: Başkalarının eline geçmesinden korktuğunuz dosyalarınız ve çok gizli yazışmalarınız varsa mutlaka şifreleyin.
¥ Sosyal mühendislik hakkında bilgi edinin: Şifreleri birilerinin önünde yazmaktan sakının. nbsp;
¥ Bilgisayarınızı güncel tutun: Yamalar bilgisayarınızı dış dünyaya karşı daha güvenli hale getirecektir. nbsp;
¥ Antivirüs yazılımları kullanın: Antivirüs yazılımları güvenliği tehdit eden virüslere karşı bilgisayarınızı korur. nbsp;
¥ Güvenlik duvarı kullanın: Güvenlik duvarı sayesinde port bazında kısıtlamalar yapabilir ve böylece güvenliği kontrol altına alabilirsiniz. nbsp;
¥ Elektronik posta güvenliğine dikkat: "Olta" yönteminde bankalardan geliyormuş hissi verilen maillerde bilgi güncellemesi yapmanız istenir. nbsp;
¥ İnternet bankacılığına dikkat: İnternet bankacılığında adres satırının https:// ile başlamalı, şifre girişi için sanal klavye kullanımı tercih edilmelidir.
¥ Her dosyayı kullanmayın: Fotoğraf zannettiğiniz dosya virüs olabilir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...