Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ferguson'da sokağa çıkma yasağı

/ Kaynak: AA
Ferguson'da sokağa çıkma yasağı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de siyahi gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gösteriler devam ederken, Ferguson'da olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD'nin Missouri eyaletinin St.Louis kentinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır süren şiddet olaylarının üzerine Missouri Valisi Jay Nixon, St.Louis'in banliyösünde olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan etti.


'BİR AVUÇ ÇAPULCU'
Nixon, "bir avuç çapulcunun, halkın güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceklerini, adaletin tecelli etmesi için sukunetin sağlanması gerektiğini" belirterek, Ferguson'da olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı.


Ferguson'da sokağa çıkma yasağının, geceyarısından saat 05.00'e kadar uygulanacağı belirtildi.


Polisin dün 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'u öldüren memurun adını ve Brown'un ölmeden önce bir dükkanı soyduğunu iddia eden belgeleri yayınlaması üzerine Ferguson'da gerilim yeniden tırmanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...