17 Ağustos mezarlığına ziyeretçi akını

/ Kaynak: DHA
17 Ağustos mezarlığına ziyeretçi akını

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Marmara Depremi'nin 15'inci yıl dönümü nedeniyle 17 Ağustos Mezarlığı dolup taşarken, hayatını kaybedenler için mevlüt okutuldu.

Marmara Depremi'nin 15'inci yıl dönümü nedeniyle dün gece gerçekleştirilen anma etkinliklerinin ardından bugün de 17 Ağustos Mezarlığı'nda mevlüt okutuldu. 17 Ağustos Mezarlığı depremde yakınlarını kaybedenler tarafından dolup taştı.
Gölcük'teki 17 Ağustos Mezarlığı girişinde depremde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okutuldu, dualar edildi. Birçok kişi mezarların başında gözyaşlarını tutamadı.


17 Ağustos Mezarlığı'nda dua eden ve Gölcük'te oturdukları Kerimoğlu Apartmanında 9 akrabasını kaybettiğini söyleyen İlhan Ersarı, "Deprem bizim hayatımızı aldı. Mezarlığa geldiğimizde kendimizi tutamıyoruz. Yakınlarımızın acısını içimizde hissediyoruz" diye konuştu.


'ÖĞRETMEN OĞLUM VE EŞİMİ KAYBETTİM'


Marmara depreminde öğretmen olan oğlu ve eşini kaybeden Cemile Önder, "17 Ağustos depreminde 27 yaşında öğretmen olan oğlum Özkan ile eşim Özmen Önder'i kaybettim. Ben enkazların arasından yaralı olarak kurtuldum. Her yıl dönümünde ve belirli günlerde 17 Ağustos Mezarlığına gelip oğlum ve eşim için dua ediyorum. Allah bir daha bu acılara bizlere yaşatmasın" diye konuştu.


'47 KOMŞUM ÖLDÜ'


Gölcük'te 5'er katlı apartmanların bulunduğu Batı Kent Sitesi'nde oturduğunu söyleyen Şafinaz Erdem, "Aynı sitelerde oturduğumuz 47 komşum öldü. Şans eseri bizim ailemizde kayıp yaşanmadı. Fakat bizde enkaz içersinden çıktık. Her yıl komşulaedenrım için 17 Ağustos Mezarlığını ziyaret ederim" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...