Yemen'de çatışma: 20 ölü

/ Kaynak: AA
Yemen'de çatışma: 20 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de çıkan çatışmalarda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'de yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkent Sana'nın kuzeyindeki el-Cavf ve Marib şehirleri arasındaki es-Safra bölgesinde, Husiler ile "Halk Savunma Komiteleri"ne bağlı silahlı aşiret üyeleri arasında 2 gündür çatışmalar devam ediyor. Olaylarda 15 aşiret mensubu yaşamını yitirdiği, Husi gruplardan ölen ve yaralananlarla ilgili ise sağlıklı bilgi alınamadığı kaydedildi.
El-Cavf kentinin El-Gayl bölgesinde de çatışmaların devam ettiği ve 2 taraftan da çok sayıda yaralının olduğunu belirten yerel kaynaklar, birçok evin yıkıldığı çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yakın kentlere göç ettiğini ifade etti.
Bu arada Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin bölgedeki çatışmaları sona erdirmek amacıyla görevlendirdiği "arabuluculuk komitesi"ni, bugün tekrar El-Cavf bölgesine göndererek, daha önce imzalanan ateşkesin uygulanması için çalışma yapmasını istediği belirtildi.
- Hadramevt'te hücre evine operasyon
Hadramevt kentinde ise düzenlenen bir operasyonda, 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hadramevt'te ordu birlikleri istihbari bilgiye dayanarak, belirlenen bir örgüte ait "hücre evine" operasyon düzenledi.
Silahlı grubun karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 4 örgüt üyesi ve 1 asker yaşamını yitirdi. Olayda 5 örgüt üyesinin yaralandığı ve 5 kişinin gözaltına alındığını aktaran kaynaklar, güvenlik güçlerinin bölgenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldığını ifade etti.
Güvenlik zafiyeti nedeniyle sık sık şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, yönetim karşıtı Husiler, özellikle ülkenin kuzeybatısında yer alan bazı bölgeleri ele geçirmek amacıyla aşiret grupları ve orduyla çatışıyor.
Yemen hükümetini ve silahlı güçlerini ''Amerikan yanlısı'' olmakla suçlayan El-Kaide örgütü ise düzenlediği birçok kanlı eylemde, ordu mensuplarını, istihbarat görevlilerini ve hükümete bağlı kurumları hedef alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...