47 yıl 2 ay 23 gün canlı haber sundu, dünya rekoru kırdı

/ Kaynak: AA
47 yıl 2 ay 23 gün canlı haber sundu, dünya rekoru kırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

72 yaşındaki gazeteci Alfonso Espinosa de los Monteros, 47 yıl 2 ay, 23 gün canlı haber sunarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Monteros, ekranlarda kalabilen dünyanın en uzun süreli haber spikeri oldu. nbsp;Ünlü haberciye ödülü canlı yayınlanan haber bülteninde arkadaşları tarafından verildi. Daha önceki rekor 47 yıl 40 gün süre ile Amerikalı sunucu Hal Fishman'a aitti. Televistazo televizyonunun 1 Mart 1967 tarihindeki kuruluşunda haber spikeri olarak göreve başlayan Alfonso Espinosa o tarihten bu güne kadar haber ekranını kimseye kaptırmadı. Monteros, "Görevde bulunduğum 47 yıl 83 gün boyunca Ekvador'da 14 devlet başkanı gördüm. Çok sayıda askeri darbeye şahit oldum, 2 diktatör rejimi ile de tanışma fırsatı buldum ancak kimse beni koltuğundan edemedi" dedi. nbsp;
Tecrübeli sunucu ödül sonrası yaptığı açıklamada da "Bazı gazeteciler var ki ekranda doğar ekranda ölürler, ben de son nefesimi ekranda vereceğim" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...