Ferguson yine savaş alanına döndü

/ Kaynak: AA
Ferguson yine savaş alanına döndü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi olayının meydana geldiği St. Louis kentinin Ferguson semti yine savaş alanına döndü.

ABD'nin Missouri eyaletinde, silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır devam eden şiddet olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan gruba müdahale eden polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Olaylarda bir kişi ağır yaralandı.


Şiddetin durulmadığı St. Louis kentinin Ferguson semti, bu kez de ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle adeta savaş alanına döndü. Michael Brown adlı gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından Ferguson'daki güvenlik operasyonlarının başına getirilen siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson ve ekibi, ikinci kez göstericilere göz yaşartıcı gazla sert müdahale etmek zorunda kaldı.


Gece yarısından itibaren başlayan beş saatlik sokağa çıkma yasağını kabul etmeyen gösterici grup, "Adalet yoksa barış da yok" diye slogan attı. Yetkililerin evlerine gitmeleri için "yalvardıkları" grup, Missouri Valisi Jay Nixon tarafından ilan edilen olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle Özel Silahlar ve Taktikler (SWAT) birimi ile özel eğitimli birlikler tarafından gözaltına alınmak istendi.


nbsp;Ferguson'daki Florissant Caddesi üzerinde gruba yönelik müdahale sırasında 7 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin de silahla yaralandığı açıklandı.


Durumu ağır olan ve henüz kimliği tespit edilemeyen yaralının polis tarafından vurulmadığı bildirildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...