Hafta sonu en yüksek sıcaklık bu ilçede oldu

/ Kaynak: AA
Hafta sonu en yüksek sıcaklık bu ilçede oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

En sıcak günlerinden biri olan cumartesi günü Silopi'de gölgedeki hava sıcaklığı 45,4 olarak kayıtlara geçerken, birçok yerde 40 derecenin üzerinde ölçüldü

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, cuma günü başlayan sıcak hava dalgasının etkisine giren Türkiye, hafta sonunu bunaltıcı sıcaklarla geçirdi. Özellikle cumartesi günü iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkan hava sıcaklıkları nedeniyle birçok yerde termometreler gölgede 40 derecenin üzerini gösterdi. Meteorolojinin güneş ışığı ve rüzgardan arındırılmış ortamda yaptığı yaptığı ölçümlere göre, cumartesi günü en yüksek sıcaklık, 45,4 dereceyle Silopi'de kayıtlara geçti. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde ilçesinde en yüksek sıcaklık 44,4 derece olarak ölçülürken, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 43,3, Şanlıufra Suruç'ta 43,1, Batman Hasankeyf'te 42,8, Mardin Kılıztepe'de 42,5, Muğla Yatağa'nda 41,8, Adıyaman Çelikhan ve Burdur Bucak'ta 41,6, Aydın Buharkent'te ise 41,2 derece oldu. Hava sıcaklığının, pazar günü Marmara'da, yarından itibaren ise batı kesimlerde azalarak, mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...