Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya doğruladı: 'Türkiye dinlenen ana ülkelerden biri'

Almanya doğruladı: 'Türkiye dinlenen ana ülkelerden biri'

GÜNDEM Haberleri

Alman hükümet çevrelerinden bir yetkili, Türkiye'nin Alman dış istihbaratı tarafından dinlendiğini doğruladı.

Almanya'da haftalık yayımlanan Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesinin haberine göre, Türkiye, Alman dış istihbarat servisi BND'nin izlediği "ana ülkeler" sınıfına giriyor. nbsp;Bu sınıftaki ülkelere karşı istihbari araçlar kullanarak dinleme tedbirleri alınabiliyor.

Hükümetin istihbarat servisine belirlediği görev profili içerisinde "görüntülenen devletler" sınıfında ise, sadece açık olarak erişilebilir bilgiler toplanıyor.

Gazeteye konuşan yetkili, Almanya'nın tüm NATO ülkelerine karşı dinlememe tutumu içinde olmadığını, Türkiye'nin ABD ya da Avrupalı ortaklarla aynı kefeye konamayacağını söyledi.

Türkiye'deki gelişmelerin Almanya'nın iç güvenliği açısından doğrudan önemi olduğunu belirten yetkili, PKK, aşırı sol ve sağ örgütlerin Almanya'da uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi eylemlerde bulunduğuna işaret etti.

Yetkili, Türkiye hükümetinin Türk dernekleri üzerinden Almanya'da siyasi hedeflerini hayata geçirmeye çalıştığını da ileri sürdü. NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...