Yezidiler Midyat'ta çadır kente yerleştiriliyor

/ Kaynak: AA
Yezidiler Midyat'ta çadır kente yerleştiriliyor

YAŞAM Haberleri  / AA

terör örgütü IŞİD'in saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan bazı Yezidiler, Midyat'taki çadır kente yerleştiriliyor.

Irak'ta Musul'un Sincar bölgesinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan bazı Yezidiler, Midyat'taki çadır kente yerleştiriliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kente getirilen Yezidilerin sayısı bin 750'ye ulaştı. Yezidiler, kayıt işlemlerinin ardından sağlık kontrolleri sonrasında kampa alınıyor.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yezidilerin kampa yerleştirilmesine devam edildiğini belirterek, "Bu akşam itibarıyla nbsp; herhangi bir sıkıntı olmadan bin 750 kayıt işlemi yaptık" dedi.

Sığınmacıların önce sağlık taramasından geçirildiğini kaydeden Bingöl, kayıtların sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Kampın kapasitesi dolana kadar yerleştirme işlemini sürdüreceklerine dikkati çeken Bingöl, şöyle konuştu:

"Onların bu travmadan kurtulması için elimizden gediğince hızlı şekilde çadırlarına yerleştirmeye çalışıyoruz. Herhangi bir sıkıntı, sorunla karşılaşmıyoruz. Onların barınabileceği Türkiye'nin en iyi yeri burasıdır. Çadır kentte Yezidilerin daha rahat ortamda barınmaları için sosyal etkinliklere kadar her türlü imkan sağlanıyor."

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Muhammed Akif Aydın da çadır kente gelen Yezidilerin kayıt işlemlerinin ardından ön sağlık taramasından geçirildiğini ifade etti.

"Herhangi bir bulaşıcı hastalığa karşı sağlık taramamızı yapıyoruz" diyen Aydın, "Bulaşıcı hastalık riski olanları Midyat Devlet Hastanesine gönderiyoruz. Buraya gelenlerin ilk girişlerinde aşılarını yapıyoruz, eksik olanları da tamamlıyoruz. Ayrıca, sınırdan girişte kızamıkçık, hepatit ve tetanos aşıları yapılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...