Valilikten ''heykel'' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Valilikten ''heykel'' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Valiliği, Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın dikilen heykeliyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi Yolçatı köyünde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın dikilen heykeliyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, sorumluluğu olan kişiler hakkında işlem başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan suç duyurusuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Diyarbakır Valiliği, heykel dikme olayında sorumlu olan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını ifade etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında Lice ilçesi Yolçatı köyündeki sözde şehitlikte bölücü terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıldönümünden dolayı bir terör örgütü üyesinin heykeli dikildiği yönünde haberler yer almıştır. Valiliğimizce daha önceki dönemlerde sözde şehitliğin kaldırılması yönünde başta İlçe Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiş ve yargı konusu olmuştur. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca konu ile ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce ve ilgili diğer kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecek ve sonucu hakkında kamuoyu en kısa zamanda bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...