Bakan Işık: Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı...

/ Kaynak: İHA
Bakan Işık: Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı...

Politika Haberleri  / İHA

Bakan Fikri Işık yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı 27 Temmuz'daki olağanüstü kongrede genel başkan olarak seçilir" dedi.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2014 Finali Kupa Töreni'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı 27 Temmuz'daki olağanüstü kongrede genel başkan olarak seçilir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2014 Finali Kupa Töreni sonrasında Başbakan'ın kim olacağı konusunda açıklamalar yaptı. Olağanüstü kongreyi beklediklerini dile getiren Işık, "Şimdi biliyorsunuz 10 Ağustos'ta sandıkta doğrudan Cumhurbaşkanı seçildi. Şu anda da parti içerisinde Başbakan'ın kim olacağına dair ciddi bir istişare süreci işliyor. Milletvekillerinden il başkanlarına, kadın kollarından, il gençlik kolları, belediye başkanlarına, partimizin kurucularından MKYK üyelerine geniş bir istişare mekanizması çalışıyor. İstişare mekanizmasının sonucunda uzlaşma ya da mutabakat sağlanır ve bu isim Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak, önce biliyorsunuz 27'sinde büyük kongremiz var olağanüstü o kongrede genel başkan olarak seçilir. Ondan sonra da 28'inde yeni Cumhurbaşkanımızın yemin töreninden sonra görevi kendisine tevdi etmesiyle birlikte başbakanlık görevini üstlenir. İstişare süreci devam ediyor. Bunun sonucunda ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için, hayırlı bir sonuç olacağına inanıyorum" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...