Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail görüşmeleri uzatmamalı'

/ Kaynak: AA
'İsrail görüşmeleri uzatmamalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Sözcüsü Zuhri, "Hamas'ın önceliği ateşkesin sağlanmasıdır" dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Hamas'ın önceliği ateşkesin sağlanmasıdır ancak İsrail, görüşmeleri uzatmamalıdır. Ya bize uygun ve isteklerimize cevap veren anlaşmaya varırız ya da anlaşma olmaz" dedi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Filistinli gruplara destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte konuşan Ebu Zuhri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "zafer kazandık" diyerek, halkına yalan söylediğini ancak hakikatte Filistin direnişinin zafer kazandığını söyledi.

Ebu Zuhri, "Gazze sınırına yakın Yahudi yerleşim bölgelerinde yaşayan İsrailliler, Netanyahu'nun sözüyle değil ancak Hamas'ın izniyle evlerine dönebilir" dedi.

"Bu saldırıları başlatan biz değiliz, İsrail'dir. Saldırılar başlamadan önce tırmanmasını istemediğimizi söyledik. Onun için direnişçiler karşılık vererek direndi ve direnmeye devam edecek" ifadesini kullanan Ebu Zuhri, şunları kaydetti:

"Hamas'ın önceliği ateşkesin sağlanmasıdır ancak İsrail, görüşmeleri uzatmamalıdır. Ya bize uygun ve isteklerimize cevap veren anlaşmaya varırız ya da anlaşma olmaz. Düşman da anlaşmazlığın sonuçlarına hazır olmalıdır. Bizim canlarımızı alsanız direnişin silahlarını alamazsınız, biz direnişle beraberiz."

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.

nbsp;Saldırılarda şu ana kadar 2 bin 16 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 193 kişi de yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...