Missouri yanıyor!

Missouri yanıyor!

DÜNYA Haberleri

Beyazların da katıldığı eylemler olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağına rağmen devam ediyor. Çok sayıda kişi yaralanırken gözaltılar da var.

Missouri eyaletinde, silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır devam eden şiddet olayları dinmek bilmiyor. Olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği St. Louis kentinin Ferguson semtinin birçok noktasında protesto gösterileri gerçekleştirildi. Olayların ardından Ferguson'daki güvenlik operasyonlarının başına getirilen siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson ve ekibi, göstericilere göz yaşartıcı gazla sert müdahale etmek zorunda kaldı. Plastik mermilerin de kullanıldığı gösterilerde 1'i ağır yaralananların da olduğu bildirildi. Özel Silahlar ve Taktikler (SWAT) birimi ile özel eğitimli birlikler tarafından gözaltına çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bölge adeta savaş alanına döndü.
VALİ: BİR AVUÇ ÇAPULCU
"Sessiz Protesto" adı verilen ve her cumartesi günü tekrarlanacağı belirtilen eylemlere beyazlar da katılırken, protestocular, "Ellerimi kaldırdım, beni vurma" diye slogan attı. Bu arada, olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağını ilan Missouri Valisi Jay Nixon ise, "Bir avuç çapulcunun, halkın güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceklerini, adaletin tecelli etmesi için sükunetin sağlanması gerektiğini" dile getirdi.
Missouri yanıyor!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...