CHP'de hesaplaşma günleri 5-6 Eylül

CHP'de hesaplaşma günleri 5-6 Eylül

Politika Haberleri

Çatı Aday hüsranıyla karışan CHP, kurultay için tarihini belirledi. Haluk Koç, "Dar kapsamlı tüzük değişikliği de düşünüyoruz" dedi.

Kurultaylar partisi CHP'de tarih yine tekerrür etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday hüsranı sonrası muhaliflerin kurultay çağrılarına "hodri meydan" demişti. Dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında olağanüstü kurultayın 5-6 Eylül 2014'te, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da yapılmasına karar verildi. Toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin 5-6 Eylül'de kendi içinde yaşanan tartışmaları noktalayacağını ifade etti. Koç, "Türkiye'nin esas gündemini kaçırmamak gerekiyor. Fiili bir darbe süreci yaşanıyor. Cumhurbaşkanı seçilen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM üyeliği, milletvekilliği, başbakanlık ve parti genel başkanlığı sıfatı düşmüştür. Şu anda Erdoğan'ın attığı her adım hukuken boştadır" ifadelerini kullandı. CHP şimdiye dek 34 olağan, 17 olağanüstü kurultay gerçekleştirdi. 2010'dan beri CHP'nin başında bulunan Kılıçdaroğlu, muhaliflere şu sözlerle gözdağı vermişti: "Kurultaydan sonra parti içi tartışmalara izin vermeyeceğim. Bugüne kadar hep toleranslı davrandım. Sınırsız özgürlük yoktur." Öte yandan; CHP lideri, Hacıbektaş Belediyesi tarafından kendi isminin verildiği Kültür Merkezi'nin isminin değiştirilmesini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...