İnternetin patronları İstanbul'da buluşacak

İnternetin patronları İstanbul'da buluşacak

Ekonomi Haberleri

İnternetin geleceğinin konuşulacağı toplantıya; bakanlar ve üst düzey katılımcılar üzere 2 bin 500 kişinin katılması bekleniyor.

İnternetle ilgili bütün tarafları bir araya getiren İnternet Yönetişimi Forumu (IGF) 2-3 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, toplantıya bakanlar ve üst düzey katılımcılar ile birlikte yaklaşık 2 bini yabancı delege olmak üzere 2 bin 500 katılımcının beklendiğini kaydetti. Bakan Elvan, forumda internet yönetişimine ilişkin birçok konunun ele alınacağını belirterek, "Bu forum, internetin patronlarını İstanbul'da buluşturacak. İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak" dedi. Elvan, söz konusu forumun İstanbul'da düzenlenecek olmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Evlerimize kadar interneti disiplinli bir trafik ile getiren İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (ICANN) dünyadaki 3 merkezinden birini İstanbul'a taşımasından sonra bu forumun da burada düzenlenmesi, internetin bugünü ve geleceğinde artık İstanbul'un yerinin daha da önemli olduğunu göstermektedir" diye konuştu.
İstanbul'da yapılacak olan İnternet Yönetişimi Forumu'nun ana temasının belirlenmesi amacıyla yüzü aşkın öneri alındığını belirten Elvan, yapılan istişareler neticesinde İstanbul'un eşsiz konumunu çağrıştıracak şekilde geliştirilen "Çok paydaşlı güçlendirilmiş internet yönetişimi için kıtaları birleştirmek" temasının seçildiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...