Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomotivcilerin siyasî istikrar bayramı!

Otomotivcilerin siyasî istikrar  bayramı!

Ekonomi Haberleri

Bu yılın ilk yarısında daralan satışlar sektörde hayal kırıklığı oluşturmuştu. Seçimlerden çıkan siyasî istikrar otomotivcileri ümitlendirdi

Seçim sonrası piyasayı daha iyi günlerin beklediğini belirten Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar "2014 yılının ilk 6 ayında büyüme oranının beklentilerin üzerinde gelmesine rağmen 2014 yerel seçimleri, kur ve faiz oranlarının yükselişi, ÖTV oranlarındaki artış, BDDK'nın kredi işlemlerine yönelik getirdiği sınırlamalar otomotiv sektörü toplam pazarının yüzde 24 oranında azalmasına sebep oldu" dedi. Pınar şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından TCMB'nin para politikası olumlu anlamda gelişecek ve piyasaları rahatlatacaktır. ABD ve Avrupa merkez bankaları para politikalarının ve jeopolitik gelişmelerin etkisinde bir seyir olacağına inanmaktayım. Olumlu gelişmelerin etkisi ile toplam otomotiv pazarı satış rakamları yıl sonunda 700 bin seviyelerine ulaşarak yılın ikinci yarısında yukarı yönlü ivme kazanan bir grafik çizeceğini ve yılın son 4 ayında ilk 8 ayından fazla satış olacağını düşünüyorum. Kosifler Oto olarak yılın ilk 6 ayında 1342 adet BMW 140 adet Land Rover 100 adet ise MINI satışı gerçekleştirdik. Yıl sonunda bu rakamları ciddi oranda artış göstererek BMW'de 3 bin 700 Land Rover'da 350 ve MINI'de 400 olmasını hedefliyoruz." nbsp;

nbsp;Otomotivcilerin siyasî istikrar  bayramı!

Citroen'de avantajlı yaz nbsp;
Yazın son ayı Ağustos'a özel kampanya kapsamında tüketiciler; Citroën'nin en çok tercih edilen ve beğenilen modellerinde %0.69 ve %0.89 oranlarında faiz avantajı ve cazip indirim fırsatları buluyorlar. C4 Picasso ile DS4 modellerini tercih etmek isteyenler 30 bin TL için 30 ay yüzde %0,69 faiz avantajı ile Citroën sahibi olma imkanı yakalıyor. Ayrıca C4 Picasso'nun 5 kişilik versiyonunda da 4.300 TL'lik indirim avantajı da sunuluyor. Citroën'in binek ürün gamının lokomotif modeli olan, geniş bagaj ve iç hacmi ve yeni 2 benzinli versiyonu ile de dikkat çeken C4 modeli 49.600 TL'den başlayan fiyatlarla tüketici ile buluşuyor. Kendine has dinamik stili ile fark oluşturan C4 modellerinde "%0.89 faizli kredi avantajı" Ağustos ayı sonuna kadar devam ediyor.

nbsp;Otomotivcilerin siyasî istikrar  bayramı!

Tiguan'a özel fırsat
Volkswagen Binek Araç, kompakt SUV modeli Tiguan için geliştirdiği özel Cup serisini satışa sundu. Farklı iç ve dış tasarımı ve özel logosuyla ayrılan Tiguan CUP'ta 18 inç New York Alüminyum alaşımlı jantlar, Panaromik açılır tavan, Bi-Xenon farlar ve LED stop lambaları gibi birçok ekipman standart olarak sunuluyor. Tiguan Cup, sabit kur fırsatıyla alınabiliyor. Yüksek ekipman seviyesine ve avantajlı fiyatlara sahip olan Tiguan CUP, 1,4 TSI 122 PS BMT Manuel ve 1,4 TSI 160 PS BMT DSG motor seçenekleri ile tercih edilebiliyor. Türkiye genelindeki Volkswagen Showroom'larında 34 bin 400 Euro başlangıç fiyatıyla satışa sunulan Tiguan Cup, sabit kur fırsatıyla satın alınabiliyor. Ağustos ayı boyunca devam edecek Volkswagen Fırsatları'nda, 1 Euro 2.40 TL'ye sabitleniyor.


Peugeot'dan Engelsiz Ürün Gamı
2013 yılında hayata geçirilen ve engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmayı, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmayı, hareketlilik ve ulaşılabilirlik imkanı kazandırmayı ve engellilik hakkında toplum bilinci geliştirerek farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesi kapsamında Peugeot "Engelsiz Ürün Gamı"nı pazara sunuyor. Program kapsamında araç satın almak isteyen engelli müşterilerimize Peugeot Fransa onaylı özel sürüş aparatları tavsiye ediliyor. Ayrıca tekerlekli sandalye taşımak üzere dönüştürülmüş Partner Tepee araçlar sunuluyor.

Ford'un Ağustos kampanyası nbsp;
Ağustos ayında Ford'un ticari modelleri 30.000 TL için yüzde 0 faizli kredi ile 24 aya varan avantajlarla, binek modeller ise 30.000 TL'ye 30 ay taksit fırsatları ile sunulurken, Ford Cargo modellerinde 12 ay yüzde 0 faiz imkanı devam ediyor. Ford'un Ağustos ayı kampanyasında, ticari araçlarda 24 aya uzanan yüzde 0 faiz imkanı sunulurken, binek modellerde 30.000 TL'ye kadar, 30 ay, yüzde 0.65'lik faiz oranları sunuluyor. Transit Courier ve Tourneo Courier modellerine 18.000 TL'ye 18 ay yüzde 0 faiz imkanı ile sahip olmak mümkün. Ford'un ağır ticari Cargo modellerinde ise 0 faiz avantajları devam ediyor.

nbsp;Otomotivcilerin siyasî istikrar  bayramı!

Trafikte kendi kendine giden Audi
Audi, ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki bir otoyolda başarıyla test ettiği yeni bir sistem ile sürücüsüz otomobil çalışmalarına bir adım daha yaklaştı. Çok yakında seri üretim Audi'lerde kullanılacak olan Congestion Pilot (trafik sıkışıklığı pilotu) sistemi, trafiğin saatte 60 kilometre veya daha düşük bir hızda ilerlediği anlarda devreye giriyor. Sistem devreye girdiğinde, sürücüye gerek kalmadan araç hem kendi durumunu hem de diğer araçların durumunu sensörler yardımıyla takip ediyor. Hızlanmayı ve frenlemeyi de kendisi ayarlıyor. Bu süreç boyunca, rotasını da kendisi belirliyor. Trafik sıkışıklığı sona erdiğinde veya otoyolun sonuna gelindiğinde ise kontrol otomatikman yine sürücüye geçiyor. Herhangi bir nedenle sürücü kontrolü ele almadığında ise, araç kendiliğinden duruyor.

nbsp;Otomotivcilerin siyasî istikrar  bayramı!

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Mitsubishi Attrage
Fiyatı: 43.900 TL'den başlıyor


ARTILARI
Özellikle süspansiyon sistemi ve aracın dış kasası çok sağlam bir his veriyor. Çukurlardan geçerken çok fazla hissettirmiyor. Güvenli bir otomobilde olduğunuzu hissediyorsunuz. Malzeme kalitesi de fiyatına göre oldukça iyi. İç mekandaki genişlik de iyi düşünülmüş.

EKSİLERİ
Dış görünüşü çok etkileyici değil. İçindeki özellikleri dışına bakınca çok tahmin edemiyorsunuz. Çok fazla motor seçeneği yok.

Teknik özellikleri
1.2 litre benzinli, 80 beygir, düz veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyor

Öne çıkan rakipleri:
Renault Symbol, Peugeot 301, Citroen C-elysee

BURCU ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...