HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emekli komandolar 34 yıl sonra Eğirdir'de

Kaynak:
Emekli komandolar 34 yıl sonra Eğirdir'de

YAŞAM Haberleri  / 

Zorlu eğitim parkurlarında hatıralarını tazeleyen emekli komandolar, 1718 rakımlı Sivri Tepe'ye tırmanarak burada yeniden Komando Andı içti.

Eğirdir'de Komando Asteğmen olarak Askerliğini Yapmışlar Derneği (EKOMAD) üyesi emekli askerler, yıllar önce komando eğitimi aldıkları Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı bir defa daha görmek için talepte bulundu. Genelkurmay Başkanlığı bu talebe olumlu cevap verdi. Bunun üzerine Eğirdir'de görev yapan ve şimdi emekli olan subay, astsubay ve askerlik hizmetini burada tamamlamış olan er ve erbaşlar aileleriyle birlikte Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nı ziyaret ederek, bir defa daha komando olmanın ruhunu yaşadı. Yurdun çeşitli illerinden gelen 270 kişilik heyet, bir günlerini Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda geçirdi. Ziyaretçiler, uzunluğu 76 metre olan kulenin beton kısmına tırmanan, örümcek ve kaplan metoduyla iniş yapan komandoları alkışladı. Komandoların bir sonraki durağı komando eğitimi aldıkları sırada bir çok defa tırmandıkları 1718 metre yükseklikteki Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun simgelerinden olan Sivri Tepe oldu. Tırmanma bölgesine gelen komandolar, burada aileleriyle birlikte yıllar önce ettikleri Komando Yemini'ni bir defa daha tekrarladı. Ziyaret programı, emekli komandoların, Cami Yayla adı verilen mevkide kamp kurup geceyi komandonun örtüsü olan yıldızların arasında geçirmesiyle sona erdi.
Ferhat Kaya ISPARTA İHA



YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...