Dev banka hakkında şok iddia

Dev banka hakkında şok iddia

Ekonomi Haberleri

Wall Street Journal gazetesi, dev banka Credit Suisse'in Portekizli Espirito Santo'nun çöküşünde rol oynadığını iddia etti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, İsviçre'nin en büyük bankalarından Credit Suisse, deniz aşırı bankacılık enstrümanları üzerinden milyar dolarca değerinde tahvil alıp, bunları sonrasında Portekizli Espirito Santo müşterilerine satarak, bankanın çöküşünde rol aldı. Gazete, müşterilerin yatırım araçlarının borç içindeki farklı Espirito Santo şirketlerince alındığını bilmedikleri yazdı. nbsp; nbsp;


KONU HAKKINDA YORUM YAPMADI nbsp;


WSJ'ye göre, Credit Suisse ve Espirito Santo'nun yetkilileri konuyla ilgili konuşmayı reddetti. Banco Espirito Santo, Portekiz'in ikinci büyük bankası ve ikinci çeyrekte beklentilerin oldukça üzerinde zarar açıklayarak, hükümetten kurtarma talep etti. Portekiz Hükümeti, bankayı bu durumdan kurtarmak için nbsp;3,9 milyar Euro yani 5,2 milyar dolar tutarında kredi sağlayacağını açıkladı. nbsp;


KAYITLARDA VAR nbsp;


Espirito Santo olayını soruşturan Portekizli düzenleyiciler, en az dört denizaşırı yatırım aracının Credit Suisse yardımıyla Portekizli bankanın müşterilerine satıldığını ortaya çıkardı. Bu yatırım araçlarının denizaşırı yatırım tercihlerinde en çok başvurulan enstrümanlar olduğu belirtildi. WSJ, paraların gönderildiği yatırım şirketlerinin vergi cenneti olarak bilinen Channel Adaları'ndaki Jersey merkezli olduğunu yazdı. Jersey Finans Hizmetleri Komisyonu'nun kaynaklarında da Credit Suisse'in "düzenleyici ve aracı" tanımlamalarıyla yer aldığı görüldü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...