Süper Lig'in yeni stadı hizmete girdi

Süper Lig'in yeni stadı hizmete girdi

SPOR Haberleri

Süper Lig bu sezon yeni bir takım ve statla tanışacak.Bir kaç hafta önce açılışı yapılan Başakşehir Fatih Terim Stadı özellikleriyle modern dikkat çekiyor.

İstanbul'un yeni spor tesislerinden Başakşehir Fatih Terim Stadı hizmete girdi. nbsp;Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.


İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olacak stad, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet antrenman sahası yer alan komplekste kapalı ve açık otoparklar bulunuyor.


31 adet ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanlandı. Statta 3 adet UEFA-FIFA-TFF Delege, 4 sporcu ve 2 hakem soyunma odası ile Sporcu Sağlık Merkezi bulunuyor. Her tribün için acil sağlık odalarının yanı sıra simultane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın merkezi de yer alıyor.


Stadın tabandan ısıtma sistemi sayesinde karlı havalarda zemin etkilenmeyecek. Orta yuvarlaktan başlayıp kalelere ve yanlara doğru verilen eğim sayesinde su birikintisi de oluşmayacak. Çimlerin havalandırılması ve uzun süre dayanabilmesi için tribünlerde hava sirkülasyonunu sağlayan boşluklar bırakıldı.


Yapımı yaklaşık 16 ayda tamamlanan Başakşehir Stadı 135 milyon Lira'ya mal oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...