Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalımbay'dan gözü Beşiktaş'ta!

/ Kaynak: DHA
Çalımbay'dan gözü Beşiktaş'ta!

SPOR Haberleri  / DHA

Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak "Şuan Beşiktaş maçını düşünüyoruz. Amacımız taraftarımızın önünde en az bir puan almak" dedi. Mersin Stadyumu'nda hazırlık kampını, takımın durumunu ve hedeflerini anlatan teknik direktör Çalımbay, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini fakat takımda hala birkaç eksiğin olduğunu dile getirerek, "Artık herkes ligin ilk maçı olan Beşiktaş maçına konsantre. Bütün hazırlıklarımız bu yönde olacak" dedi. Takımdaki eksiklikleri en kısa zamanda kapatacaklarını belirten Çalımbay, "Bu hafta içerisinde birkaç oyuncu transfer ederek açıklarımızı kapatacağız. Eksik bölgelerimiz, sağ bek, forvet ve kaleci bunun dışında sıkıntımız yok. Sağ bek konusunda Serkan Balcı ile görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Wellington transferinde de sona yaklaştık. Biz en fazla 26 kişilik bir kadro kurmak istiyoruz" diye konuştu. Genelde 2. Lig'den çıkan takımların başına geçtiğini söyleyen Çalımbay, "Ben yönettiğim takımlarda öncelikle kemik kadroyu oluştururum. Sonrasında ise alt yapıya önem veririm. Alt yapıdan oyuncu çıkmasını sağlarım. Fazla transferi sevmem. Biz Mersin'de iyi transferler yaptık. Genç ve tecrübeli oyuncuları harmanladık. Öncelikle karakterlerine dikkat ederek aldık. Mersin taraftarının önünde aslanlar gibi mücadele edecek bir takım olacak" şeklinde konuştu.
Bu sezon ilk 10 içinde olmayı hedeflediklerini aktaran Çalımbay, "Oturmuş bir kadro kurup hedeflerimize ulaşacağız. Fakat Mersin'de bir alt yapı tesisi yok. Bu çok üzücü. Türkiye'de tesisi olmayan tek kulübüz. Mükemmel bir stadımız var. Alt yapı tesisi konusunda da kentin yönetimleri taşın altına elini sokmalı" dedi. Taraftarın takım için çok önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Taraftar benim için birinci adam. Onlar destek verirse başarı gelir. Özellikle kötü günlerimizde taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Biz de onlara 'Mersin bunu yapar' dedirteceğiz" diye konuştu.
Mersin'de transferler konusunda çok önemli bir proje yaptıklarını kaydeden Çalımbay, "Eski futbolcularımızdan oluşan 10 kişilik bir tarama ekibi kurduk. Ekibiz Türkiye ve Almanya'da bize yararlı olabilecek oyuncuları belirleyecek. Bu bütün sezon boyunca devam edecek" ifadelerini kulandı. Son olarak Çarşamba günü Adanaspor'la bir hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Çalımbay, "Biz bu karşılaşmadan sonra Sivas'a gidip dörtlü turnuvaya katılacağız. Ondan sonra hazır bir biçimde döneceğiz" dedi.


SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...