Deprem uzmanları İstanbul'da buluşacak

Deprem uzmanları İstanbul'da buluşacak

GÜNDEM Haberleri

2. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, 24-29 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği ve Avrupa Sismoloji Komisyonu tarafından gerçekleştirilen 2. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, 24-29 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.


İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki konferansa Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve nbsp;AFAD, ev sahipliği yapacak.


Konferans, dünyanın deprem mühendisliği ve sismoloji konularındaki önde gelen uzmanlarının katıldığı, Avrupa'nın en büyük deprem mühendisliği ve sismoloji konulu etkinliği niteliğini taşıyor.


Birinci Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı ilk olarak 2006 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilmişti.


2010 yılında Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın birlikte hazırladıkları teklif, hem Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği hem de Avrupa Sismoloji Komisyonu Genel Kurullarında oylanarak bu ortak konferansın ikincisinin Viyana'ya karşı İstanbul'da düzenlenmesine karar verilmişti.


Konferansla, Avrupa ve Doğu Akdeniz ağırlıklı olmak üzere bütün dünyada deprem mühendisliği alanındaki son gelişmelerin tartışılması ve deprem hasarlarını en aza indirmek üzere yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amaçlanıyor.


'TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ'
Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Atilla Ansal, konferansın Türkiye'de düzenlenecek olması ile ilgili şunları söyledi:


"Yaşanan depremlerde edinilen tecrübeler, deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yürütülmekte olan araştırma ve uygulama çalışmaları ülkemizi bilgi ve birikim açısından uluslararası arenada ön sıralara taşımıştır. Bu doğrultuda, konferansın Türkiye'de düzenlenmesinin deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yapılan uygulama ve faaliyetlerimizin, deprem zararlarını azaltıcı gelişme ve afet yönetimindeki ilerlememizin duyurulması, tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz."


Organizasyon Komitesi'nin diğer Eş Başkanı Murat Nurlu ise konferans sayesinde bu konuda araştırma yapan uzmanların, yurdışından gelecek meslektaşlarıyla biraraya geleceğini ifade etti.


Nurlu,konferansın inşaat mühendisliği ve müteahhitliği açısından özellikle yurtdışında çok aktif olan Türk şirketlerinin arkasında Deprem Mühendisliği ve Sismoloji açısından güçlü bir akademik kadronun, araştırma ve geliştirme gücünün bulunduğunu da göstermek için bir imkan oluşturacağına dikkat çekti.


1500'ÜN ÜZERİNDE KATILIM BEKLENİYOR
Konferansa ağırlıklı olarak Avrupa ve komşu ülkelerin yanı sıra dünyada deprem konusunun çok güncel olduğu Japonya, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinden uzmanlar ilgi gösteriyor.


Bununla birlikte konferansa tüm dünyadan deprem mühendisleri, sismologlar, bu konularda proje yapan müşavirlik ve müteahhitlik firmaları, yüksek lisans ve doktora yapmakta olan genç araştırmacılardan oluşan 1500'ün üzerinde katılım bekleniyor.


Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ev sahipliği yaptığı konferans, Başbakanlık Tanıtma Fonu, İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi desteği ile gerçekleşiyor


Ayrıca deprem mühendisliği ve sismoloji alanında faaliyet gösteren önemli sektör oyuncularını da sponsor ya da stant katılımcısı olarak görmek mümkün olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...