Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazze'de geçici ateşkesin son saatleri

/ Kaynak: AA
Gazze'de geçici ateşkesin son saatleri

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli gruplarla İsrail arasındaki 5 günlük geçici ateşkesin son saatlerinde Filistin heyetinin ateşkes görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

Filistin heyetinin, ateşkesin son saatlerinde, kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısırlı yetkililerle görüşmelere devam ettiği bildirildi.


Filistin heyetinden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğle saatlerine kadar Mısırlı yetkililerle kalıcı ateşkes görüşmelerinin basına kapalı toplantıda devam ettiğini, bu ülkenin önerdiği ateşkes metninde herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceklerini'' belirtti.


Yetkili, "Taleplerimizin yerine getirilmesi konusuna bağlı kalacağız. Ateşkes, Gazze'deki ambargonun kaldırılıp, uluslararası bir liman ve havaalanının kurulmasıyla mümkün olacaktır" dedi.


Filistin tarafının Gazze'de ateşkes sağlanması için ortaya koyduğu talepler arasında "liman ve havaalanı inşası, ablukanın kalkması, İsrail ordusunun 7 Temmuz öncesindeki konumuna geri çekilmesi, Gazzeli balıkçıların serbestçe avlanabilmesi, Oslo öncesi tutukluların da aralarında bulunduğu dördüncü grubun yanında yeni tutuklanan milletvekillerinin serbest bırakılması ve İsrail'in bu anlaşmalara bağlı kalması" gibi konular bulunuyor. nbsp;


İsrail heyeti ise temel iki istek üzerinde duruyor. Bunlar, Gazze'nin yeniden imarına karşılık kalıcı ateşkesin sağlanması ve Hamas'ın silahsızlandırılması olarak sıralanıyor. İsrail'in "silahsızlandırma" talebine Filistin tarafı karşı çıkıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...