ABD'den IŞİD'e hava saldırıları

/ Kaynak: AA
ABD'den IŞİD'e hava saldırıları

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine yeni hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen 15 hava saldırısında, IŞİD'e ait 9 muharebe mevzisi, bir kontrol noktası, 6 silahlı araç, bir hafif zırhlı araç, araçta taşınan bir uçaksavar topçu silahı ve bir emprovize patlayıcı cihaz mevzisinin yok edildiği ya da hasara uğratıldığı belirtildi.

Operasyona katılan tüm uçaklar ve insansız hava araçlarının daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

CENTCOM açıklamasında, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 68 hava saldırısının yürütüldüğü bilgisi verilirken, 68 saldırıdan 35'inin Musul Barajı yakınındaki Irak güçlerine destek için düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, bu saldırıların, IŞİD'e karşı birlikte mücadele eden Irak ve Kürt güçlerine destek sağlanması, kritik altyapı tesisleri ve Amerikan personeli ile tesislerinin savunulması ve insani yardım çabalarının desteklenmesi yetkisi altında yürütüldüğü kaydedildi.

ABD, IŞİD'in sözcüsünü terör listesine aldı

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani'yi terör listesine aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Adnani'nin IŞİD'in resmi sözcüsü ve üst düzey lideri olduğu, örgütün resmi mesajlarının duyurulmasında ana kanal vazifesi gördüğü belirtildi.

Açıklamada, Adnani'nin IŞİD'in sözcüsü olmadan önce Irak'ta koalisyon güçlerine karşı savaşan ilk yabancı savaşçılardan biri olduğu da kaydedildi.

Bakanlık ayrıca, Suriye'de yaşayan Cezayir vatandaşı ve Nusra Cephesi üyesi Said Arif'i de terör listesine dahil etti.

Arif'in 2013'te çalıntı otomobille Fransa'da ev hapsinden kaçtığı ve Suriye'de Nusra Cephesi'ne katıldığı belirtilen açıklamada, Arif'in Fransa hükümeti ve İnterpol tarafından da arandığı kaydedildi. Arif'in 1990'lı yıllarda Afganistan'a giderek El Kaide kamplarında eğitim gördüğü ve 2000'li yıllarda da Fransa'daki Eyfel Kulesi'ne saldırı planlamak dahil Batı Avrupa'daki bir dizi saldırı planında rol aldığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığının bu adımı, Amerikalıların Adnani ve Arif'le finansal işleme girmesini yasaklarken, onların ABD'nin yetki alanındaki tüm mal varlıklarını da donduruyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...