HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Anlaşmaya varılması için yaptırımlar kaldırılmalı'

Kaynak: AA
'Anlaşmaya varılması için yaptırımlar kaldırılmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Zarif, eylül ayında 5+1 ülkeleri ile yapılacak nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılması için yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, eylül ayında 5+1 ülkeleri ile yapılacak nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılması için yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, eylül ayında 5+1 ülkeleri ile yapılacak nükleer müzakerelerde bir anlaşmaya varılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından uygulanan yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Zarif, İran'ı ziyaret eden Romanya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile düzenlediği basın toplantısında, eylül ayının başlarında AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile yapacağı görüşmenin henüz kesinlik kazanmadığını ifade etti.

Zarif, bir soru üzerine, 5+1 ülkelerinin yaptırımları kaldırma yetkisinin olmadığını ancak bu ülkelerin BMGK'ya müracaat ederek yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili verdikleri taahhüde bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki görüşmelerin eylülde yapılacak BM Genel Kurulu öncesinde ve sırasında devam etmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...