'İstihbarat takibi kabul edilemez'

/ Kaynak: AA
'İstihbarat takibi kabul edilemez'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Alman mevkidaşı Steinmeier'e "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Steinmeier'e "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yapan Davutoğlu, "müttefik bir ülkeninin, istihbarat faaliyetlerinde hedef olarak görülmesinin ittifak ruhuna aykırı olduğunu" vurguladı.

Davutoğlu'nun görüşmede mevkidaşı Steinmeier'e, "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez" dediği belirtildi.

Görüşmede ayrıca, iki ülkenin istihbarat başkanlarının en kısa zamanda bir araya gelerek, Alman İstihbarat Başkanı tarafından Türk mevkidaşına izahat verilmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...