TİKA'dan Gazze'ye insani yardım

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Gazze'ye insani yardım

YAŞAM Haberleri  / AA

TİKA, Gazze için hazırladığı 350 bin dolar değerindeki 12 tırdan oluşan ikinci yardım konvoyunu yarın İsrail'den yola çıkarıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Kürşat Mahmat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı ilk günden itibaren TİKA olarak kardeş Filistin halkına desteği hemen başlamıştı. Özellikle Gazze'deki TİKA ofisimiz çok ciddi fedakarlıklar göstererek çeşitli gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı'' dedi.

nbsp;''İlk partide 20 tırdan oluşan yardımlarımız Kudüs ve çevresindeki şehirlerde temin edilerek Gazze'ye nakledildi'' diyen Mahmat, nbsp; ''Bu yardımlar, Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığıyla işbirliği halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Şuan Türkiye Cumhuriyeti adına sürdürülen yardım çalışmalarının ikinci aşamasındayız. Hazırlanan tırlar, inşallah bu hafta Gazze'ye peyderpey ulaşacak" diye konuştu.

Mahmat, Gazze'ye ulaştırılacak yardım malzemelerinin ağırlıklı olarak balık konservesi ve hijyen malzemelerden oluştuğunu belirtti.

Hazırlanan yardım malzemeleri yüklemesi tamamlandıktan sonra İsrail'in Gazze sınırındaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye ulaştırılacak.

Öte yandan yükleme esnasında hazır bulunan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş da "Türk halkı başından beri Gazze halkının yanında olduğunu göstermiş ve göstermeye bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Kolabaş, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir bir hayat için neler yapılabileceği konusunda planlama ve etüd çalışmalarını sahada sürdürdüklerini ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...