İsrail'i çıldırtan düğün

İsrail'i çıldırtan düğün

DÜNYA Haberleri

İslamiyet'i seçen İsrailli kız, tehditlere rağmen Filistinli gençle evlendi. Aşırı sağcılar protesto gösterisi düzenledi.

İslamla şereflenen İsrailli Moral Malka, ülkesindeki aşırı sağcı siyonistlerin tehditleri ve basının hedef göstermesine aldırmadı; Filistinli Mahmud Mansur ile evlendi. Malka ve Mansur'un Yafa şehrinde düzenlenen düğün töreninde 200'den fazla polis güvenlik tedbiri aldı. Düğün salonuna girmeye çalışan bazı eylemciler gözaltına alındı. Damadın annesi Fedva Mansur, "Herkes buraya bize destek olmaya geldi. Aşk her zaman kazanır. Gelinim çok olumsuz tavırlarla karşılaştı. Ama o bunların üstesinden gelebilecek kadar güçlü birisi. Biz de ona destek olmaya hazırız" dedi. İsrail yargısına ait verilere göre; her yıl yaklaşık 100 Yahudi, kimliklerinin Müslüman olarak değiştirilmesi için başvuruda bulunuyor. Bu durum, Tel Aviv yönetimini endileşendiriyor. Ülkede, Yahudilerin din değiştirmesiyle mücadele için kurulmuş dernekler var. Yetkililer, İslam'ı tercih eden Yahudiler üzerinde çok sıkı bir baskı uyguluyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...